Megvilágították a dűlőket

740

Több mint egy tucat lámpát szereltek fel a Vett út környékén található dűlőkhöz. A világítás hozzájárul az ott élő emberek biztonságérzetének a növeléséhez. A helyiektől még tavaly érkezett a kérés, hogy szereljenek lámpákat a környékre, hiszen az esti sötétség nagyban megnehezíti a haza utat. Ez még csak a kezdet, hiszen a remények szerint jövőre további fejlesztések várhatók – mondta Károly Ferenc önkormányzati képviselő.

A lakosok kérésére a Vett útnál lévő híd megjavítása után a környező dűlők egy részét is kivilágították.

KÁROLY FERENC, önkormányzati képviselő: ,,A mai napon szeretném nagy tisztelettel átadni önöknek, hiszen megértük ezt is, hogy elkészült és világítanak most már ezek a lámpák. Jó néhány darabot sikerült erre a dűlőre, a dűlőnek a másik oldalára is felszerelni. Ezen kívül még történt más helyszínen is, a Nádas Panzió dűlőjébe is tettek fel lámpákat és én ennek nagyon örülök.”

Ez még csak a kezdet, hiszen, ha az önkormányzat elfogadja a nemrég beterjesztett árajánlatot, jövőre folytatódhat a környék közvilágításának a fejlesztése.

KÁROLY FERENC, önkormányzati képviselő: ,,Szükség volna még a sűrűn lakott részekre szeretném, ha ezt a feladatot tudnánk folytatni. Illetve itt a közbenső oldaldűlőkben is laknak többen, szeretném, ha egy két lámpát ide is tudnánk majd feltenni a jövő évben.  Úgy hogy ez mindenképp a tervek között szerepel, amennyi pénzünk lesz majd jövőre, ez attól függ.”

A lakosok nagyon örültek a kezdeményezésnek.

NÉMEDI ZOLTÁN: ,,Az itt lévő és az itt lakó emberek nevében szeretném megköszönni, hogy szíves közbenjárását tette mi irántunk, hogy itt élhetőbb legyen a környezetünk. És azért csak valamilyen fokú létbiztonság is a gyerekek részéről is.”

A felszerelt közvilágítás élhetőbbé és biztonságosabbá teszi a környéket.