Mindennapos kiképzés a Bem iskolában

2644

Mindennapos edzések, erőnléti és alaki kiképzések – így telik a Bem iskola rendészeti diákjainak nyári gyakorlata. De persze a csapatépítés is fontos. Együtt strandolnak, főznek. A rendészeti ágazaton jelenleg több mint 100 diák tanul.

Nagyon népszerű a Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola rendészeti ágazata. Jelenleg erre szakra jár a legtöbb diák az intézményben. Ők most sem unatkoznak, hiszen heteken keresztül zajlik a nyári gyakorlatuk.

FERNENGEL KATALIN, igazgató, Ceglédi SzC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: ,,Van alaki kiképzés, van erőnléti kiképzés és van csapatépítő tréning is. Ugyanolyan nyári gyakorlat ez, mint a gépészeknek, csak ez látványosabb, hiszen ők csapatépítés címszó alatt akár elmennek a strandra, ahol főznek, esznek, utána pedig visszajönnek. Az alaki kiképzésnek a része a menetelés, a Judo Központban viszont nagyon szépen edzettek.”

A menetelés közben nagyon fontos, hogy egyszerre lépjenek és egyenes tartással járjanak. Az igazgató arról is beszélt, hogy kiket várnak erre a tagozatra.

FERNENGEL KATALIN, igazgató, Ceglédi SzC Bem József Műszaki Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája: ,,Jó képességű diákok jelentkezését várjuk, nekünk most már több osztályunk van, mert a szakgimnáziumban van a rendészeti ágazati képzés, ahol közszolgálati ügyintézőnek tanulnak a diákok, illetve szakközép iskolában rendészeti őröknek.”

A rendészetis tanulók nagyon lelkesek, határozott elképzeléseik vannak arról, hogy mit szeretnének az ágazat elvégzése után csinálni.

RAJKORT BEATRIX: ,,Én azért választottam, mert kiskoromban eldöntöttem, hogy nyomozó szeretnék lenni és úgy gondoltam, hogy ez a szak megalapozásnak nagyon jó az egyetem, vagy a főiskola előtt. Sokkal jobb, mint amire számítottam ez az iskola, nagyon szeretem, szuper itt az oktatás, nagyon jó az osztályközösség és a tanáraim is nagyon jók.”

Beatrix arra is kitért, hogy miért szeretne nyomozó lenni.

RAJKORT BEATRIX: ,,Családomban volt régen nyomozó és úgy gondoltam, hogy nekem is jó lesz ez a szak, mert nagyon tetszett, igaz ő már nincs köztünk, mert meghalt és úgy gondoltam, hogy viszem tovább az ő dolgait, amit ő csinált.”

A fiatalok a sportpályán is gyakoroltak. Ott együtt kellett futniuk és az az edző utasításait betartaniuk.