Nagy könyves beavatás

1424

Ceglédi csapatok is részt vesznek a Nagy Könyves Beavatás című játékban. Az első találkozó, a verseny ismertetése tegnap volt az ifjúsági könyvtárban. A több hónapon át tartó játék nagyon népszerű és hasznos is. Hiszen a fiatalok játékos formában ismerhetnek meg új könyveket, vagy ismertethetnek meg másokkal értékes olvasnivalókat.

 A Nagy Könyves Beavatás című kreatív olvasásnépszerűsítő játékban csoportok versenyeznek egymással 5 hónapon át. Könyvajánlókat – Beavató lapokat és kreatív feladatokat készítenek és úgynevezett Beavatott klubokban – könyvtári programokon vesznek részt. A ceglédi csapatok tagjainak egy része – hiszen rekordszámú fiatal jelentkezett városunkból – tegnap az ifjúsági könyvtárban találkozott.

Van köztük olyan is, aki már nem is először vesz részt a programban. Ilyen fiatal Enikő is.

DÉR ENIKŐ: „Én azt gondolom, hogy ez egy nagyon jó csapatépítő munka is egyben és könyveket kell kiválasztanunk minden egyes feladatkörben és kell írnunk egy könyvajánlót, amiben leírjuk, hogy miről szól a könyv, mit gondolunk róla, kinek ajánljuk, kinek nem. Aztán kapunk egy kreatív feladatot, ami mindig változó. Most a jelenlegi esetben az első körben sms-t kell írnunk, amiben leírjuk a választott könyv cselekményét.”

De volt olyan feladat is, hogy tervezzenek könyvborítót, vagy válasszanak zenét a könyvhöz. Természetesen főként olyan fiatalok vesznek részt a játékban, akik szeretnek olvasni.

DÉR ENIKŐ: „Így iskola közben nem nagyon van idő, mert tanulni is kell, viszont ha van időm, akkor egy éjszaka alatt ki tudok olvasni egy többszáz oldalas könyvet. Eléggé könnyen. Én szeretek olvasni.”

És persze mindenkinek más és más a kedvenc.

DELI VIKTÓRIA: „Én a romantikusokat nagyon szeretem meg a tini könyveket, azokat például, amik iskolában játszódnak.”

A játék utolsó fordulója – amiből egyébként összesen 7 van – márciusban lesz. A játék végén a nyertes csoport minden tagja átvehet egy-egy e-book olvasót, illetve értékes könyvcsomagokat is kiosztanak majd.  De megválasztják a játék „Legjobb könyvajánlóját” és „Legkreatívabb feladatát”, melyet külön is jutalmaznak.