Nagy segítség az ingyenes ebéd

1117

Örömmel viszik a szülők és gyerekek az ingyenes szünidei ebédet. A kormány az előző évekhez képest megháromszorozta az ingyenes gyermekétkeztetés finanszírozását.A szünidő ideje alatt is minden hétköznap ingyen kapnak meleg ételt azok a diákok, akiknek a szülei igényelték.

Innen a Budai úti iskolából is viszik az ingyenes ebédet minden nap. Cegléden jelenleg százhetven gyerek veszi igénybe ezt a lehetőséget, a térségben pedig összesen mintegy hatszázan. A lehetőségnek az általunk megkérdezett szülők nagyon örülnek, hiszen nagy terhet vesz le a vállukról.

TÓTHNÉ SZEMERÉDI SZILVIA: „Dolgozom egész nap, így nem kell főzni. Amíg hazaérek, megvan az étel. Mind a ketten, van egy 11 éves és egy 10 éves gyermekem. Meg sok szempontból előnyös, főleg azoknak, akik nem tudnak minden nap főtt ételhez jutni.”

Ráadásul – ahogy a szülők elmondták – ízlik is a gyerekeknek az étel. Szabina szintén két gyermeknek, egy 8 és egy 4 és fél évesnek viszi minden nap a levest és a második félét.

JOHAN SZABINA: „Nagyon jó, szeretik a gyerekek, rendszeresen megeszik. Nagy segítség a családnak, örülünk neki és minden nap el is jövünk érte személyesen. Van már kedvenc a kínálatban? A spagetti, az nagyon nagy kedvenc, de megeszik mindegyiket. Szeretik, nem válogatósak.”

Korábban pályázni lehetett az ingyenes szünidei étkeztetés megoldására. A város már akkor is az elsők között volt – erről nemrégiben egy sajtótájékoztatón is beszélt a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester : „Cegléd városa az első között, még amikor lehetett csatlakozni, csatlakozott ehhez a dologhoz és mióta pedig a törvény kötelező feladatunkká teszi, azóta már rutinszerűen végezzük ezt a feladatot. Ez látszik is a számokon, hiszen időről időre növekvő tendenciát mutat az étkezésben részt vevőknek a száma.”

Az ingyenes szünidei étkeztetéshez menet közben is lehet csatlakozni. A szülőknek ceglédi közös önkormányzati hivatal szociális osztályára kell leadni igényüket.