Nagyszabású rendőrségi akció Jászkarajenőn

4713

Több személyt is előállítottak ma, kábítószer kereskedelem bűntett alapos gyanúja miatt, a reggeli jászkarajenői nagyszabású rendőrségi akció során. A Ceglédről, Szolnokról, Kecskemétről és Tiszakécskéről érkező rendőrök együttes erővel végezték a házkutatásokat 9 helyszínen.

Rendőrök lepték el Jászkarajenőt ma, a reggeli órákban, ugyanis a bejelentések alapján a településen több ingatlanban is kábítószer kereskedelemmel foglalkoztak. Az akció előtti eligazításon egyeztették, melyik csoport hol végzi majd az ellenőrzést.

KARASZ CSABA, alezredes, vizsgálati osztályvezető: ,,Vannak bűnjel tasakjaink, a bűnjeleket külön kell kezelni, külön csomagolni. A kábítószer lefoglalását szakosan kérem végrehajtani, a lefoglalt kábítószerről azt kell leírni a lefoglalási jegyzőkönyvre is, hogy zöld színű, növényszerű anyag, porszerű, vagy kristályszerű.”

A vezetőügyész is megfogalmazta az elvárásait az intézkedésekkel kapcsolatban: ,,Arra kérek mindenkit, hogy tényleg törvényesen, szakszerűen, ameddig okot nem ad a házkutatás alá vont addig értelemszerűen kellő belátással. Amikor úgy ítélitek meg, hogy nincs együttműködés akkor pedig a megfelelő szigorral a rendőrségi törvény alapján el kell járni velük szemben.”

 Az eligazítás után nagy erőkkel vonultak ki az egységek. Több mint 40 egyenruhás és nyomozó, valamint két ügyész vett részt az akcióban. Ceglédről, Tiszakécskéről, Szolnokról és Kecskemétről is érkeztek rendőrök. Összesen 9 helyszínen végeztek házkutatásokat. A Táncsics Mihály utcában végig rendőrautók sorakoztak a helyi lakosok nem kis megdöbbenésére.

DR. GÖBLYÖS PÉTER, vezető ügyész, Ceglédi Városi Ügyészség: ,,A házkutatásokat végrehajtják, utána pedig az eljárás alá vont személyeket előállítják a Ceglédi Rendőrkapitányságon. Az ilyenkor bevett gyakorlat szerint gyakorlatilag a kábítószer fogyasztására utaló jeleket kutatunk, ami alapvetően vizeletvételt jelent, illetve kábítószer gyorstesztet használunk. Ezt követően kerül sor a további elszámoltatásokra függetlenül attól, hogy az adott címeken a bizottságok eredménnyel járnak-e vagy sem.

Az akció során drogokat kerestek, marihuánát, illetve úgynevezett pszichotróp szereket, melyek nagyon veszélyesek, hiszen ismeretlen az emberi szervezetre gyakorolt hatásuk. A nap folyamán több személyt is előállítottak a Ceglédi Rendőrkapitányságra, kábítószer kereskedelem bűntett alapos gyanúja miatt. Az akció befejezése és eredményeinek feldolgozása adásunk ideje alatt is tart, a részletekről és az eredményekről holnapi híradónkban számolunk be.