Napelemek kerülnek az iskolákra

1057

Több mint 136 millió forint támogatást nyert a Ceglédi Szakképzési Centrum fotovoltaikus rendszerek felépítésére –mondták a ma délelőtt tartott sajtótájékoztatón. A pályázati pénzből napelemes kiserőműveket hoznak létre a Bem József, a Közgazdasági, a Kereskedelmi és a monori szakgimnázium épületén.

Sikeresen pályázott épületenergetikai fejlesztésekre a Ceglédi Szakképzési Centrum – jelentették ma be a sajtótájékoztatón. Így több mint 136 millió forintot használhatnak fel az iskolák korszerűsítésére.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Az állam kulcsfontosságúnak tartja, hogy a szakképző intézmények felszereltek legyenek és olyan minőségi épületekben tanulhassanak a diákok, mely valóban méltó a XXI. századhoz. Ezt a célt szolgálja többek között ez a fotovoltaikus rendszer, amely csökkenteni fogja az üzemeltetési költséget.”

A napelemeket a Bem József Műszaki Szakgimnázium és Szakközépiskola, a Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium, az Unghváry László Kereskedelmi és Vendéglátóipari Szakgimnázium valamint a monori Szterényi József Szakgimnázium épületére szerelik fel. Ezek a létesítmények már viszonylag régen épültek, így nem a legkorszerűbb energiahatékonysággal üzemelnek. Most megoldódhat ez a probléma. Ha minden a tervek szerint halad a támogatási szerződést a jövő héten megkötik.

BUNCSÁK GÁBOR, főigazgató, Ceglédi Szakképzési Centrum: ,,Onnantól számítva 12 hónapunk van arra, hogy a beruházást megvalósítsuk.  Nem látom akadályát annak, hogy bármiféle probléma közbejöhetne a projekt megvalósítása során. Reméljük egy év múlva arról fogjuk tájékoztatni önöket, hogy az elnyert összeget maradéktalanul fel is tudtuk használni.”

A főigazgató azt is elmondta, hogy a nyár folyamán újabb jelentős pályázati konstrukció beadását tervezik.