Negyedik és ötödik hely a gátfutó és ügyességi csapat ob-n

668

Szombaton Székesfehérvárott rendezte a MASZ a serdülő és ifjúsági korosztály számára a gátfutó és ügyességi csapat ob-t, amelyen a futó számokon kívül minden más technikai számban versenyeztek az atléták a magyar bajnoki címért. Öten alkottak egy csapatot és minden versenyszámban a legjobb négy teljesítménye számított bele a végelszámolásba. A CVSE Atlétika Szakosztálya még soha sem tudott kiállítani csapatot – öt főt – egy korosztályban az ob-re, de ez az idő is eljött, és most a serdülő korosztályban gátfutó és gerelyhajító csapattal álltak ki.
Nagyon szépen futottak a lányok 80 m gáton, mindannyian – Keszthelyi Luca, Tóth Nikolett, Kirsch Kincső, Juhász Anna és Gál Fanni is – egyéni csúcsot értek el. Ez összességében az 5. helyre lett elég – 13,50 mp-es átlaggal –, de olyan patinás klubot is megelőztek, mint az FTC.
80 m gát eredmények
Keszthelyi Luca – 12,76 mp, új egyéni csúcs
Kirsch Kincső – 13,20 mp, új egyéni csúcs
Tóth Nikolett – 13,89 mp, új egyéni csúcs
Juhász Anna – 14,15 mp, új egyéni csúcs
Gál Fanni – 14,79 mp, új egyéni csúcs
A másik versenyszáma a lányoknak a gerelyhajítás volt, ahol a Keszthelyi Luca, Tóth Nikolett, Gál Fanni, Dánffy Diána és Dánffy Dorina összeállításban álltak ki. Az a lehetőség is felmerült a viadal előtt, hogy ha sikerül ugyan olyan szép teljesítményt nyújtaniuk – új egyéni csúcsokkal –, mint a gátfutásban, akkor akár a dobogóra is kerülhet a csapat. Sajnos összességében ez nem sikerült a nagyon erős szembeszél miatt, ami nagyon megzavarta a lányokat, de így is szép teljesítményt nyújtva összességében a 4. helyen végzett a gerelycsapat 27,90 m-es átlaggal.
Gerelyhajítás eredmények
Dánffy Diána – 31,93 m
Keszthelyi Luca – 30,01 m
Gál Fanni – 25,43 m, új egyéni csúcs
Dánffy Dorina – 24,26 m
Tóth Nikolett – 22,54 m