Népszerű a próbavizsga, de az „éles” is

1190

Második alkalommal tartottak próbanyelvvizsgát a Közgázban. Az intézmény ugyanis február óta a Language Cert vizsgahelye. Azóta már  hivatalos nyelvvizsgát is rendeztek, de a próba megmérettetések iránt is nagy az érdeklődés. Most például már a gimnáziumból is érkeztek diákok.

Nagy az érdeklődés a Közgazdasági iskolába rendezett próbanyelvvizsgák iránt. Az elsőre 81-en jelentkeztek középszinten és 8-an, a C1-es szinten felsőfokon.

ANTALNÉ DEBRECZI IMOLA:  „Most másodszorra rendeztük meg és közel ugyanennyien jelentkeztek. Most már a szomszédos Kossuth Gimnázium diákjai közül is néhányan részt vesznek a próbanyelvvizsgán. Reméljük, hogy egyre népszerűbb lesz ez a nyelvvizsga, felismerik itt a környéken, hogy praktikus, közelben van és elérhető, hasznos nyelvtudás mérő nyelvvizsgáról van szó.”

Február 17-én és 18-án már volt éles nyelvvizsga is az intézményben. Az a  tapasztalat, hogy általában azok a fiatalok, akik próbanyelvvizsgát  tesznek, sikeresen teljesítik a feltételeket, elérik a megfelelő százalékot, ők a következő éles nyelvvizsgára be is jelentkeznek.  A ceglédi Közgazdasági iskola régóta az oktatási paletta meghatározó szereplője és híresen magas színvonalú a nyelvoktatás  – így fogalmazott a Language Cert képviselője. Korábban is volt már ceglédi vizsgahelyük így amikor arra került a sor, hogy újra helyszínt válasszanak, nem volt kérdés, hogy a Közgazdasági iskola lesz az. A szakember azt is elmondta: valójában egyszerűen megfogalmazható, miért olyan népszerű az ő nyelvvizsgájuk.

REGŐ ARTÚR  Language Cert: „Ez a típusú nyelvvizsga mindig arról volt híres, hogy vizsgázóbarát volt. Vizsgázóbarát volt a tartalma, a struktúrája, a feladattípusok szellemisége és a vizsgáztatók személye is. Mindig barátságos nyelvvizsgaként voltunk ismertek. Azt hiszem ebben mindig mások voltunk, mint a többi vizsga. Mindig azt próbáltuk felderíteni, hogy mik azok a jó dolgok, amiket a diákok tudnak és azt próbáltuk értékelni, ahelyett, hogy azt kerestük volna, mi az, amit nem tudnak.”

Regő Artúr elmondta: nem csak hogy visszajelzéseket kapnak a volt vizsgázóktól, ők maguk is igyekezne nyomon követni, ki hogyan áll helyt – legalábbis a nyelvtudás tekintetében. És a visszajelzések azt mutatják, nagyon is jól.