Nyelvi-informatikai labor a gimnáziumban

987

A tegnapi napon átadták a Kossuth Lajos Gimnázium első nyelvi-informatikai laborját. A Ceglédi Tankerülettől összesen 16 új számítógépet kapott az intézmény és ezenfelül még két másik tanterem átalakítása is elkészülhetett. Az elektromos rendszert mindhárom teremben teljesen kicserélték. A fejlesztésekre több, mint 5 millió forint támogatást adott a Ceglédi Tankerület a gimnáziumnak.

Az elmúlt időszakban meglehetősen nagy fejlesztéseket tudott létrehozni a Ceglédi Tankerület különböző intézményekben. Ebből a támogatásból komoly rész jutott a Kossuth Lajos Gimnáziumnak is – mondta köszöntőbeszédében Fodor Gábor.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerület: ,,Ennek a gimnáziumnak is egy egész tanteremnyi számítógépet adományoztunk, vásároltunk. Ennek eredményeképp jöhetett létre ez a labor is, hiszen a gépcserék. Újra kellett vezetékezni ezt a néhány termet.”

A támogatásból létrejöhetett a gimnázium első nyelvi-informatikai laborja, továbbá még két terem elektromos rendszer cseréjét is kivitelezték. A pedagógusok és a diákok egyaránt örülnek a fejlesztéseknek, hiszen a gépeken levő szoftverek segítségével angol, német és francia szókincsüket is bővíthetik. Összesen 16 új számítógépet kapott a gimnázium.

GULYÁS ZOLTÁN, igazgató, Kossuth Lajos Gimnázium: ,,5 és fél millió forintból jött létre, mely jelzi egyrészt, hogy milyen régi az épület, mennyi pénzt kéne még ráfordítani, másrészt, ha az egészet nézem akkor a befektetés meg fog térülni, mert a gyerekek tényleg nagyon modern körülmények között tudnak nyelvet tanulni.”

A termet tegnap hivatalosan is átadták a diákoknak és a pedagógusaiknak. A nemzeti színű szalagot az országgyűlési képviselő, Földi László, a Ceglédi Tankerület igazgatója, Fodor Gábor és a polgármester, Takáts László vágta át.