Nyílt napra várták a szülőket a Református Iskolába

1240

Nyílt napra várták a leendő első osztályosok szüleit a Református Általános Iskolába. Az intézmény idén szeptemberben négy osztályt indít. A kicsik és szüleik az idegen nyelvi, a művészeti, a sakk-szorobános és az előkészítő osztályok közül választhatnak majd.

Különböző órákat tekinthettek meg a szülők ma a Református Általános Iskolában. A nyílt napon betekintést nyerhetnek az intézmény működésébe, valamint megismerkedhetnek a tanító nénikkel és a leendő osztályfőnökökkel is – mondta az igazgató. Itt épp egy rendhagyó matematika órát láthattak, ahol a gyerekek a szorobán segítségével merülnek bele a számtan világába.

KÚTI LÁSZLÓ, igazgató, Református Általános Iskola és Óvoda: ,,A képzési kínálatunkban most nincsen változás, az elmúlt évhez hasonlóan indítunk egy idegen nyelvi osztályt, művészeti osztályt és egy sakk, szorobános osztályt. Ide várjuk a gyerekeket és természetesen indítjuk az előkészítő osztályunkat is. Ugyan az kisebb létszámmal, hogy jobban oda tudjunk figyelni azokra a gyermekekre, akik még nem teljesen iskolaérettek.”

Emellett úgynevezett Suliváró foglalkozást is tartanak a kicsiknek, ami egészen szeptemberig, iskolakezdésig tart.

KÚTI LÁSZLÓ, igazgató, Református Általános Iskola és Óvoda: ,,Hétről-hétre foglalkoznak velük. Keddenként minden osztálytípusba várjuk a gyerekeket, szerdánként, pedig kifejezetten az idegen nyelvi osztályokba angol és német nyelvi foglalkozásokat tartunk a nagycsoportos óvodásoknak. Nagy kedvvel szoktak jönni és szeptember elején így már ismerősként üdvözlik a tanító néniket.”

Az intézmény kiemelt célja a keresztény értékekre való nevelés, de természetesen igyekeznek az oktatást is minél magasabb szintre emelni, hogy a gyerekek a szükséges készségeket és képességeket megfelelően elsajátítsák.

KÚTI LÁSZLÓ, igazgató, Református Általános Iskola és Óvoda: ,,Ehhez igyekszünk minél jobb feltételeket biztosítani. Mindig egy kicsit előrébb lépünk, most a fő épületünk esett át egy teljes energetikai beruházáson, itt a B épületünknél a játszóterünk újult meg. Minden évben igyekszünk egy kicsit előrébb lépni ebben is. Természetesen az órákon használt eszközök területén is.”

Továbbá az iskolában tanító pedagógusok is rendszeresen továbbképzésekkel fejlesztik magukat, illetve oktatói munkájukat.