Nyílt napra várták a szülőket a Várkonyi iskolába

1954

Nyílt napra várták ma a szülőket a Várkonyi István Általános Iskolába. A program célja, hogy a szeptemberben beiratkozó gyerekek szülei megismerkedjenek a pedagógusokkal és a napközis tanárokkal. Valamint betekintést nyerjenek az iskola életébe.

Sokan voltak ma kíváncsiak a Várkonyi István Általános Iskolára, hiszen majd’ 100 szülő látogatott el az intézmény nyílt napjára. Különböző órákra ülhettek be és megnézhették, hogyan tanítanak az iskola pedagógusai.

CSOMOR PETRONELLA, igazgatóhelyettes, Várkonyi István Általános Iskola: ,,A mai nyílt napunk célja, hogy a majd szeptemberben beiratkozó gyerekek szülei megismerkedjenek a tanító nénikkel, napközis párjaikkal, az iskolai rendszerbe egy kicsit bele lássanak. Ezért tartunk négy órát a mai nap folyamán. A négy jövendőbeli elsős osztályfőnökök mutatnak be egy-egy órát.”

Itt például egy olvasás és nyelvtan órát tartott az egyik leendő osztályfőnök. A nyílt nap egyébként az iskola már évek óta sikeres programját előzi meg.

CSOMOR PETRONELLA, igazgatóhelyettes, Várkonyi István Általános Iskola: ,,A mai nap tulajdonképpen az úgynevezett Csengőszó programunkat előzi meg. Következő hét csütörtöktől várjuk a gyermekeket is a szüleikkel 17 órától. Hat héten keresztül különböző foglalkozásokon vehetnek részt. Ez idő alatt a gyermekek is megismerhetik a tanító néniket, belelátnak egy kicsit, hogy milyen az iskolapadba ülni, megérezhetik, hogy milyen iskolásnak lenni.”

Az egyik szülő Gyarmati Edit elmondta a Csengőszó programon is részt vesz majd a gyermekével. De arról is beszélt, hogy elégedett a nyílt napon látottakkal.

GYARMATI EDIT: ,,Változatos volt az óra, kedves volt a tanító néni, gyerek központúnak látom az iskolát, úgy hogy ez alapján fogunk majd dönteni.”

A jövő hét csütörtöktől induló programon lesz kézműves foglalkozás, olvasás, matematika, az utolsó alkalommal pedig majd a Rákóczi úti épületben tartanak egy mozgásos foglalkozást – mondta az igazgatóhelyettes.