Olvassunk együtt – flashmob a téren

1140

Mintegy száz kisdiák olvasott együtt tegnap a Szabadság téren. Az Ifjúsági Könyvtár által szervezett program célja az volt, hogy a fiatalok körében népszerűsítsék az olvasást. A lelkes résztvevők meglepetés műsorral is készültek.

Csak úgy özönlöttek az általános iskolások tegnap a Szabadság térre. Az Ifjúsági Könyvtárosok már nagyon várták őket, hiszen meglepetés műsorral készültek.

JENEINÉ ECSERI MARIANN, vezető, Ifjúsági Könyvtár: ,,Már korábbi években is próbálkoztunk flashmob kísérletekkel, de idén célunk volt az olvasással összekötni, így egy olvasó-sokk címmel olvasó flashmobot hirdettünk, erről a részt vevők nem tudnak, tehát ez lesz a sokk része, amikor az Ifjúsági Könyvtárosokkal pokróctáncot fogunk előadni. Bohóckodás a köbön, öten táncolunk ebben jelenleg. Ha vége lesz a táncnak kirakjuk azt a feliratot, hogy ceglédi olvasó-sokk, ez az Őszi Könyvtári Napok keretében van meghirdetve.”

A fiatalok tánca nagy sikert aratott a kisdiákoknál. Ezzel az akcióval az olvasás fontosságára és értékére szeretnék felhívni a figyelmet. Mariann azt is elmondta: nagyon örül annak, hogy sokan járnak az Ifjúsági Könyvtárba.

JENEINÉ ECSERI MARIANN, vezető, Ifjúsági Könyvtár: ,,Nagyon szerencsés helyzetben vagyunk, mert egyből a legújabb könyveket meg tudjuk vásárolni, van erre keretünk és így az olvasó közönségünk figyelmét fent tudjuk tartani és igényüket ki tudjuk elégíteni.”

Az egyik tag, Bakó Rebeka arról beszélt miért szeret az Ifjúsági Könyvtárba járni.

BAKÓ REBEKA: ,,A ceglédi Ifjúsági Könyvtárba szinte mindennap lent vagyok, amint tehetem mindig lemegyek. Nagyon szeretem, mert ott egy olyan közösség vár, akikre tényleg mindig számíthatok, egyszerűen jó valahova tartozni és ők tényleg mindennap ott vannak.”

Rebeka egyébként rendszeresen olvas, nagyon szereti a thrillereket, sci-fiket és a romantikus regényeket is.