Összevont ülésen tárgyaltak a költségvetésről

1051

Összevont bizottsági ülésen készítették elő a képviselők és a delegált tagok a csütörtöki testületi ülést. Akkor tárgyal majd ugyanis a testület a város 2018-a költségvetéséről. A polgármester összefoglalójában úgy fogalmazott: az idei újra egy előremutató, kiszámítható és teljesíthető költségvetés.

A 10 milliárd forintot is megközelíti a város költségvetése. Ebben majd 3 milliárd forintnyi fejlesztés illetve beruházás szerepel. A költségvetés fő összege 7,6 milliárd az intézményekkel kiegészülve 9,5 milliárd forint. A bevételek és a kiadások pedig egyensúlyban vannak – hangsúlyozta a költségvetést bemutató felszólalásában a polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Én úgy hiszem, hogy ez a költségvetés egy előremutató, teljesíthető, kiszámítható költségvetés. Az ebben leírtak tekintetében – ha és amennyiben ezeket a feladatokat az önkormányzat jövő ilyenkorra el fogja végezni – akkor hasonló szintű gyarapodást, fejlődés lesz a városban, mint amit az elmúlt évben tapasztalhattunk.”

De az is fontos – hangsúlyozta a polgármester – hogy mint minden költségvetés, ez is tervezet. Ez pedig annyit jelent, hogy a benne szereplő számok és célok azok javaslatok és tervek.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Akkor fogjuk végrehajtani ezeket, ha a bevételi és a kiadási oldal egyensúlyban van. Én úgy hiszem és büszkén mondhatom azt, hogy az elmúlt években mindig ezt tettük. Az önkormányzat az elmúlt három esztendőben nem vett fel hitelt a működéséhez. A hitellehetőség az természetesen biztosított, hiszen úgy kötöttük meg a szerződést, de mindig úgy működtünk, hogy a kitűzött feladatokat végre tudtuk hajtani, ahhoz pedig a bevételeink megvoltak.”

A város működési bevételei az idei évben meghaladják a 4,9 milliárd forintot. Ebben az adóbevételek emelkedésével számolnak, összességében 2,1 milliárd forint bevételt terveznek. Mindezzel szemben 4.7 milliárd forint kiadás áll – a költségvetésről – amely most a bizottságok jóváhagyásait megkapta –  a csütörtöki testületi ülésen tárgyalnak és szavaznak majd a képviselők.