Öt meccs, négy győzelem

487

Az elmúlt hétvégén a Ceglédi Kék Cápák négy korosztálya játszott öt bajnoki mérkőzést, melyből négyszer is győztesen hagyták el a pályát a Cápák. A felnőttek, az ifisták és a serdülők Abonyban látták vendégül a Rákosmenti KSK-t, míg az U14 Izsákon lépett pályára a KIKI SKFT és az Aranyszarvas ellen. A felnőttek küzdelmes mérkőzésen végül magabiztos győzelmet arattak, az ifi és a serdülő csapat pedig nagyarányú különbséggel tette ugyanezt. Az U14 az első mérkőzésén nyerni tudott a KIKI SKFT ellen, majd kikaptak a Tápiószentmártontól.
Női kézilabda NB II, Dél
Felnőtt
Ceglédi Kék Cápák – Rákosmenti KSK 27–20 (14–11)
Abony, 120 néző, vezette Parádi, Ujhelyi.
Cegléd: Szegedi Brigitta, Juhász Bernadett (kapusok), Vuletic Suncica 6, Tóth Adrien 5 (3), Török Melinda 5, Dobos Renáta 4, Halasi Réka 3 (1), Farkas Szimonetta 2, Jónás Alexandra 2, Csábi Zsuzsanna, Tátrai Renáta, Peszeki Laura, Mód Klaudia, Farkas Fruzsina. Edző: Jakab László.
Kiállítás: 6 ill. 2 perc.
Hétméteres: 7/4 ill. 4/4.
Jakab László: Jobbak voltunk, mint az ellenfelünk, főleg védekezésben. Agresszívak voltunk, amiből tudtunk indulni. Még mindig sok a ziccer hiba, de legalább már feleannyi volt, mint múlt héten. A játék minden elemében felülmúltuk a fiatal és tehetséges ellenfelünket, gratulálok nekik, de főleg a lányaimnak jár a gratuláció! Remélem, még többet tudunk majd melózni és hogy legközelebb is ilyen harcosak leszünk. Hajrá Cápák!
Női kézilabda, ifjúsági III. o.
Ceglédi Kék Cápák – Rákosmenti KSK 45–32 (23–17)
Cegléd: Benkő Barbara (kapus), Peszeki Laura 16 (4), Jónás Alexandra 7, Pető Luca 6 (1), Farkas Szimonetta 4, Mód Klaudia 4 (1), Farkas Fruzsina 4 (1), Kiss Vivien 4, Vágány Noémi, Baricza Viktória. Edző: Ade Sowunmi.
Kiállítás: 4 ill. 4 perc.
Hétméteres: 7/7 ill. 2/2.
Ade Sowunmi: Lassan sikerült játékba lendülni. Sajnos még mindenki csak a támadásra koncentrál, így sok olyan gólt kaptunk, ami elkerülhető lehetett volna, de így a hosszú kihagyás után ez teljesen normális. Remélem, hogy meccsről meccsre egyre jobban tudunk majd koncentrálni.
Női kézilabda, serdülő III. o.
Ceglédi Kék Cápák – Rákosmenti KSK 34–11 (15–13)
Cegléd: Semetka Gréta, Marton Georgina (kapusok), Peszeki Laura 10, Pintér Zsófia 8, Farkas Fruzsina 4 (1), Orlov Katinka 3, Vágány Noémi 2, Berényi Norina 2, Kádár Kata 2, Horváth Evelin 1, Kapusi Annamária 1, Kiss Vivien 1, Csombai Mirella. Edző: Ade Sowunmi.
Kiállítás: 4 ill. 2 perc.
Hétméteres: 2/2, ill. 0.
Ade Sowunmi: Ez volt az első közös mérkőzésünk Almási Lacival. A cél az volt, hogy mielőtt a helyemre lép, megérezze, milyen a lányokkal meccsezni. Szerintem ez sikerült. Sok hibával és lassú játékkal sikerült megnyernünk a mérkőzést, de mindenki megkapja méltó “jutalmát”…
Leány kézilabda, U14-es területi bajnokság
KIKI SKFT – Ceglédi Kék Cápák 19–21 (7–10)
Izsák, zártkapus mérkőzés. Vezette: Horváth, Palástiné.
Cegléd: Sila Réka, Paska Júlia (kapusok), Orlov Katinka 10 (1), Ferenczi Lili 5 (2), Kaposvári Vanda 5 (1), Petró Zsanna 1, Csombai Izabella, Dengi Csenge, Józsa Luca, Fleischmann Csenge, Kuszkó Cintia, Medveczky Anna. Edző: Urbán László.
Kiállítás: 8 ill. 4 perc.
Hétméteres: 0 ill. 5/3.
Aranyszarvas SE – Ceglédi Kék Cápák 29–23 (13–11)
Ceglédi gólok: Orlov Katinka 10 (4), Ferenczi Lili 8 (2), Kaposvári Vanda 3, Csombai Izabella 1, Dengi Csenge 1.
Kiállítás: 2 ill. 0 perc.
Hétméteres: 5/3 ill. 6/6.
Urbán László: Az első mérkőzésünk nagyon jó alakult, végig uraltuk az összecsapást, de mint minden csapatnál, nálunk is volt hullámvölgy. A határozott védekezésünknek és a sok jó egyéni teljesítménynek köszönhetően végül győzelmet arattunk. A második mérkőzés már nagyobb falat volt, és az első mérkőzés utáni megfelelő önbizalommal vágtunk neki az összecsapásnak. Sokáig jól tartottuk magunkat, de a második félidőben már nagyobb előnyre tett szert az ellenfél, és azt már nem tudtuk visszahozni. Ez a mérkőzés vereséggel zárult, viszont az én szememben nagyon nagyot nőttek a lányok. Rengeteg olyan dolgot láttam vissza a mérkőzések során, amit unalomig gyakorolunk, gyorsultak a lányok, és kevesebb volt a pontatlanság is. Ami a legszembetűnőbb volt, az a lelkesedés és a harcosság. Jó érzés volt ezt látni. Nem szeretnék senkit személy szerint kiemelni, de volt néhány kiemelkedő teljesítmény. Haladunk tovább az úton és próbálunk sokat fejlődni. Hajrá Cápák!