Ötödik a serdülő csapat

777

A Pécsi Tudományegyetem Sportközpontjának csarnokában tartották meg a birkózók a 2019-es év utolsó hazai megmérettetéseit a hétvégén. Szombaton a diákok, vasárnap a serdülők küzdhettek meg szabadfogásban a csapatbajnoki címekért.
A diákoknál 19 csapat szerzett indulási jogot a területi bajnokságokról, közülük 14 mérlegelt be a csb-re. A csapatokat két hármas és négy kettes csoportba sorsolták. A CVSE a hármas csoportba került az Eger és a Téglagyár együtteseivel. A ceglédiek – akik négy súlycsoportban sem tudtak versenyzőt állítani – az Eger csapata ellen kezdtek. A sok lukas súlycsoport ellenére mindent megpróbáltak, három mérkőzést is nyerni tudtak, de így is 37-15-ös egri győzelem született. A folytatásban a Téglagyár gárdája következett, ahol egy nagyon szoros mérkőzést vívott a két csapat, és végül az ellenfél két ponttal, 23-21-re tudott nyerni. Így a Cegléd nem jutott tovább a csoportból és a szoros mérkőzéseknek köszönhetően a 10. helyen zárta a bajnokságot.
Diák szabadfogású csapatbajnokság, Pécs, december 7.
10. Ceglédi VSE
A csapat tagjai: Máté Miklós, Barna József, Kiss Marcell, Kovács Gergely, Dinyák Benjamin, Budai Ferenc, Nagy István, Ungvári Tibor, Józsa Kinga és Manczák Martin.
Vasárnap a serdülők folytatták, ebben a korosztályban 15 csapat küzdött az érmekért. A résztvevőket három kettes és három ötös csoportba sorsolták. A Cegléd a Soltvadkerttel került egy csoportba. A ceglédiek egy mérkőzést engedve az ellenfélnek magabiztos, 38-6-os győzelmet arattak, s ezzel a hatos döntőbe jutottak. Az újabb sorsolást követően a Cegléd a Diósgyőr és a Vasas csapataival került egy csoportba. Az első találkozón a CVSE a Diósgyőr ellen 25-15-ös vereséget szenvedett. A folytatásban a Vasas következett. A teljes csapattal felálló Vasas ellen a Ceglédnek ebben a korosztályban is volt két lukas súlycsoportja, ahol nem tudott versenyzőt kiállítania. A ceglédiek nagyot küzdöttek és öt súlycsoportban is nyerni tudtak. A Vasas is öt mérkőzést nyert, kettőt mérkőzés nélkül és ténylegesen három mérkőzést tussal. Azonban a csapattalálkozót a Vasas nyerte 27-21-re, mivel a Cegléd a megnyert öt mérkőzésből kettőben csak pontozással tudott nyerni. A Vasas végül a bajnoki címet is megszerezte. A ceglédiek így az 5. helyért léphettek szőnyegre a szigetvári Dél-Zselic ellen. A helyosztón a CVSE 34-15-re nyert és így az előkelő 5. helyen zárta a bajnokságot.
Serdülő szabadfogású csapatbajnokság, Pécs, december 8.
1. Vasas SC
2. Esztergom BSE
3. Diósgyőri SC
4. Bócsai BLSE
5. Ceglédi VSE
6. Dél-Zselic SE
Az 5. helyezett ceglédi csapat tagjai: Sebesi Bence, Józsa Attila, Rafael Dániel, Manczák Ruben, Cseh Dávid, Csiszár Adrián, Szabó Richárd, Brunner Bence, Varró Zoltán, Pék Norbert, Komáromi Viktor és Csiszár Márkó.