Ötödik az U14

525

Az U9-es és az U14-es korosztályok bajnoki mérkőzéseivel lezárult a hétvégén a Ceglédi Kék Cápák 2018-2019-es szezonja. Az U14 vasárnap, a váci sportcsarnokban megrendezett fordulóban két szoros mérkőzésen egy pontot tudott szerezni. Az U9 Dunaharasztiban lépett pályára két találkozón, de ennek a korcsoportnak a szerzett góljait és az eredményeket sem rögzíti a szövetség.
U14-es leány kézilabda, III. o. Dél, felsőházi rájátszás
Euronovex USE – Ceglédi Kék Cápák 16–16 (8–8)
Cegléd: Semetka Gréta (kapus), Imregi Boglárka 6 (4), Vágány Noémi 3, Tóth Fruzsina 2, Kádár Kata 2, Fehér Dorina 1, Pintér Zsófia 1, Berényi Norina 1, Héda Lorina, Pető Luca, Pásztor Petra.
Kiállítás: 2, ill. 0 perc.
Hétméteres: 0, ill. 4/4.
Abonyi KC – Ceglédi Kék Cápák 17–16 (13–8)
Cegléd: Semetka Gréta(kapus), Imregi Boglárka 7 (4), Pető Luca 3, Vágány Noémi 3 (1), Tóth Fruzsina 1, Kádár Kata 1, Kapusi Annamária 1, Spolmin Rebeka, Fehér Dorina, Pásztor Petra, Horváth Evelin.
Kiállítás: 4, ill. 0 perc.
Hétméteres: 7/4, ill. 5/5.
Spolmin Roberta edző: Az utolsó fordulónk sem ígérkezett könnyűnek, egyrészt az ellenfeleink miatt, másrészt pedig mivel még volt esélyünk a negyedik hely megszerzésére. Az első meccset az Euronovex együttese ellen játszottuk. Remek iramú mérkőzés volt, fej-fej mellett haladtak a csapatok. Végig nagyon jól védekeztek a lányok, jó volt a kapusteljesítmény, támadásban pedig szintén léptünk előre a korábbiakhoz képest. Végig nagyot küzdöttek a lányok, és a korábbi egymás elleni eredményeket nézve bravúrpontot tudtunk szerezni, de sajnos egy sérülés is becsúszott. A második ellenfelünk az Abony volt, ami soha nem egyszerű. Az első félidőben szinte semmi nem maradt meg abból, amit az előző meccsen meg tudtunk csinálni. Nem volt olyan acélos a védelmünk, a támadás pedig kapkodós és bizonytalan volt. 13:8 után a második félidőben összeállt a védekezésünk, s bár javult a támadójátékunk, de futnunk kellett az eredmény után, és a nagy akarás közepette sajnos előjöttek a technikai hibák. A félidőt 8:4-re megnyertük, de ez nem volt elég a pontszerzéshez. A negyedik hely nem lett meg, bár tény, hogy ez nem is csak ezen az egy fordulón dőlt el, hiszen nem minden fordulónk volt zökkenőmentes. Viszont a szezon elejéhez képest rengeteget tudtunk fejlődni, sokat javult a játékunk képe, és akár egyénekre lebontva, akár a csapat egészét nézve, sok mindenben sikerült előrelépnünk, aminek nagyon örülök. Ebben a szezonban utoljára gratulálok mindenkinek a mérkőzésekhez, és a hozzáálláshoz, különösen a Szele elleni pont begyűjtéséhez és az Abony elleni második félidőhöz!
U9-es kisiskolás bajnokság
Vecsés – Ceglédi Kék Cápák
Pilisvörösvári KSK – Ceglédi Kék Cápák
Cegléd: Varga Bianka (kapus), Bartalos Jázmin, Juricza Kinga, Kocsis Kata, Kürthy Sára, Molnár Enikő.
Keszthelyiné Tóth Ildikó edző: Az első mérkőzésünkön nagyon megilletődötten játszottak a lányok, de a másodikra már magabiztosabbá váltak. Összességében nagyon ügyesek voltak a gyerekek és sok élménnyel gazdagodtak.