Özbas Szofi és Vég Zsombor bronzérmes az ifjúsági judo Eb-n

776

Szarajevó látta vendégül az ifjúsági korosztály judokáit az idei kontinensbajnokság alkalmából. Három ceglédi sportoló kvalifikálta magát magát Európa legjobbjainak vetélkedésére és közülük ketten a dobogóra állhattak, ami hatalmas teljesítmény.
Özbas Szofi két ippon értékű győzelem után a negyeddöntőben vereséget szenvedett a későbbi győztestől, de a vigaszágon bemutatott három ipponnal sikerült a dobogóra felkapaszkodnia. Szofi lábfejében hat héttel ezelőtt csontleválás történt, így a felkészülés finoman fogalmazva sem volt zavartalan, ez még jobban emeli a siker értékét.
Vég Zsombor lemásolta klubtársa teljesítményét, ugyancsak a negyeddöntőben szenvedett vereséget, majd három ipponnal javítva szerezte meg a bronzérmet. Zsombort márciusban meg kellett operálni porcleválás miatt, így sokáig indulása is kérdéses volt, de nagy küzdeni akarással felépült és sikeresen szerepelt.
Ócsai Sándor a nagyon sűrű 66 kilogrammos súlycsoportban 1 győzelemmel és 2 vereséggel sajnos helyezetlenül zárt.
Ifjúsági cselgáncs Európa-bajnokság, Szarajevó
Női 63 kg
III. Özbas Szofi
Férfi 90 kg
III. Vég Zsombor
A verseny utolsó napján a csapatversenyre került sor, ahol Özbas Szofi és Ócsai Sándor lépett tatamira. A válogatott ritka nagy izgalmak közepette újra sorsolás után egy hajszállal maradt le a dobogóról, így mindkét ceglédi fiatal az 5. helyezett csapat tagjaként fejezte be a tornát.