Polgárőröknek rendeztek horgászversenyt

1527

Polgárőröknek rendeztek horgászversenyt az egyik ceglédi tavon. A megmérettetésre nem csak városunkból, de a környékbeli településekről is érkeztek versenyzők. Majd 20 csapat jelentkezett, Ócsáról, Ceglédbercelről, Törtelről és Albertirsáról is neveztek. A legnagyobb halat fogó csapatok kupát és ajándékokat vihettek haza.

A Hármas Tó partján végig ültek az emberek. Mindenki más módszerrel próbálta meg kifogni a legnagyobb halat. A ceglédi és környékbeli települések polgárőrei már hat éve szervezik meg a horgászversenyt.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület: ,,Most 20 csapatunk van, ekkora létszámmal még sosem volt részvétel. Mindig próbáljuk másik helyen megrendezni, most Ceglédre esett a választás. Ezelőtt voltunk már Ceglédbercelen, a Tuti tavon, Kecskés Csárdánál, tehát több helyen rendeztünk már versenyeken.”

Gigor István arról is beszélt, hogy nagy kihívásnak próbálnak megfelelni, hiszen két polgárőr egyesület maradt a városban.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület: ,,148 km körben a területünk, amit 4 óra 25 perc alatt tudtam bejárni. Most ezt próbáljuk lefedni, szerencsére a polgárőr társaim nagyon rugalmasak, rengeteg szolgálatot adunk. Havonta kb 1600 km-t megyünk az új gépjárművel, kb 600 órákat töltünk szolgálatban.”

Mindig nagy figyelemmel kell lenniük, hiszen sajnos rendszeresen tapasztalnak az évszaknak megfelelő lopásokat. Sőt olykor baleseteknek is szemtanúi.

GIGOR ISTVÁN, elnök, Cegléd-Bede Polgárőr Egyesület: ,,A közelmúltban volt egy baleset Horthy kanyarban a Kecskés Csárdánál, egy autó beleszállt az árokba. Polgárőr társammal voltunk szolgálatba észrevettük és értesítettük a rendőrséget és addigra oda ért az autómentő is. Nagykőrösiek voltak, akik beleszálltak az árokba.”

A rendőrséggel nagyon jó kapcsolatot ápolnak – folytatta. A horgászversenyen részt vett a körzeti megbízott, aki egyébként polgárőrként is tevékenykedik az egyesületnél. A rendőrséggel sokat dolgoznak együtt és ha segíteni kell mindig számíthatnak egymásra – hangsúlyozta. A horgászversenyre majdnem 20 csapat nevezett, részt vettek az ócsai, a ceglédberceli, a csemői, a törteli és az albertirsai polgárőrök is. A legnagyobb halat fogó horgászok kupával és ajándékkal térhettek haza.