Pünkösdi hangverseny

1123

Pünkösdi hangversenyre várta a kórusmuzsika kedvelőit a Kardos Pál Pedagógus Énekkar. A hagyományos zenei esemény helyszíne idén is az Evangélikus templom volt. Az ünnepi hangversenyen klasszikus és újabb kórusművek is felcsendültek.

Hagyomány már a városban, hogy Pünkösd előtt énekkel telik meg az Evangélikus templom. A Kardos Pál Pedagógus Énekkar több mint 10 éve indította útjára ezt a hangverseny sorozatot. Idén az új evangélikus lelkész, Szlaukó Orsolya köszöntötte a kórust. 

,,Nagyon jó hagyománynak tartom azt, hogy pünkösdkor összegyűlünk itt az evangélikus templomban. Szent Ágostonnak van egy olyan mondata, hogy aki énekel az kétszer imádkozik és most hogy jön pünkösd és pünkösdkor a szentlelket ünnepeljük. Azt a szentlelket, aki kiáradt a földre, külön öröm számomra, hogy kétszer imádkozunk az énekben és minden jót és sok áldást kívánok a kórusnak.”

Minden évben heteken át készülnek az ünnepi műsorra, amelyben több száz év énekkari művei csendülnek fel.

,,Akik szorgalmas résztvevői ezeknek a koncerteknek tudják, hogy mindig ezzel a számmal vonulunk be, ez a szám, az Újvilág szimfónia Dvorak alkotása, ennek egy kórus feldolgozása.” 

Az ünnepi hangversenyen klasszikus és újabb kórusművek is felcsendültek. A kórust most is Soltészné Lédeczi Judit, Liszt Ferenc-díjas karnagy vezényelte.