Reagált a frakcióvezető

997

Sem az ÁSZ, sem az OLAF nem szabott ki büntetést a városra  – ezt is kiemelte a Fidesz frakcióvezetője Horváth Gábor tegnapi nyilatkozatára reagálva. Rimóczi Gábor arról is beszélt, a közétkeztetésre vonatkozó közbeszerzési eljárásban egyetlen érvényes pályázat érkezett,  aki valóban magasabb árat adott a korábbiaknál, de magasabb minőséget is várnak el tőle.

2017-ben a ténylegesen étkezők száma 3377 fő volt. Ebből 100 %-os támogatásban 2094-en részesülnek, míg 50 %-os kedvezményben 456-an.  Vagyis mindössze az étkezők negyede fizeti a teljes étkezési díjat. Ráadásul ez kisebb összeg, mint amit a szolgáltató kér, hiszen a közétkeztetés költségeihez az önkormányzat is hozzájárul – emelte ki a frakcióvezető, aki reagált Horváth Gábor közbeszerzési eljárással kapcsolatos állításaira is.

RIMÓCZI GÁBOR frakcióvezető, Fidesz: „Azért 3300 adag ételt naponta elkészíteni az nem kis feladat és nem kis apparátus kell hozzá. Megfelelő konyhával kell rendelkezni. Három jelentkező volt erre a pályázatra, többek között a TS gastro. Sajnos a másik kettőt a közbeszerzési bizottságnak ki kellett zárnia olyan hibák miatt, amit nem lehetett pótolni, de megnyugtatásképpen elmondom, hogy mind a kettő drágább ajánlatot adott, mint a TS Gastro. Így még mindig az olcsóbbat tudtuk elfogadni.

Ráadásul a törvény nem engedi, hogy új jelentkezőt keressenek az eljárás közben. A TS Gastro ajánlata került tehát a testület elé, amit úgy fogadtak el, hogy magasabb minőséget is elvárnak a magasabb árért – mondta a frakcióvezető.

RIMÓCZI GÁBOR frakcióvezető, Fidesz: „A saját gyerekeim és jómagam is ott étkezem az iskolában, saját tapasztalatból tudok a minőségre reflektálni és meg tudom nyugtatni a kedves szülőket, hogy ha olyan étel kerül a gyerekek asztalára, ami ehetetlen, akkor én leszek az első, aki telefont ragad és mind a polgármesternek, mind a TS Gastronak ezt jelezni fogom.”

A frakcióvezető kiemelte azt is, hogy Horváth Gábor nyilatkozatával ellentétben sem az ÁSZ sem az OLAF nem szabott ki büntetést a városra.