Reagált a képviselő

985

A közétkeztetési árak emelésére reagált Horváth Gábor. A Jobbik önkormányzati képviselője azért kereste meg szerkesztőségünket, mert véleménye szerint elfogadhatatlan, hogy a testület jóváhagyta az áremelést.

Sajnálatos módon folyamatosan véget nem érő láncokban ítélik el vagy büntetik városunkat hol az Állami Számvevőszék, hol a Közbeszerzési Hatóság, vagy akár az uniós forrásokat ellenőrző OLAF – fogalmazott Horváth Gábor.

HORVÁTH GÁBOR önkormányzati képviselő, Jobbik: „Véleményünk szerint a közétkeztetés drágulása és annak hiányosságai a városvezetés fideszes többségének felelőtlen hozzáállása miatt alakult ki, és ezt mi sem bizonyítja jobban mint a közbeszerzési hatóság 5 milliós büntetése. Alternatívát is próbáltunk nyújtani aképpen, hogy a helyi őstermelőktől vagy a szociális szövetkezet által termelt javakból használjanak fel a közétkeztetéshez. Ezt akkor ugyan megígérték, de mint látható, ez sem teljesült. Maradt a büntetés, és a minőségileg és etikailag is kifogásolható közétkeztetés folyamatosan emelkedő árai.”

Az elmúlt néhány év alatt közel a duplájára nőttek az árak, annak ellenére, hogy a húsáruk áfacsökkentése vagy az állítólagos minimális infláció ezt nem indokolta – fogalmazott a képviselő.

HORVÁTH GÁBOR önkormányzati képviselő, Jobbik: „Az állandó Fidesz mutyizások mára a közétkeztetést is behálózták. Nem elég, hogy a pályázatot olyan cégre írják, amit már a minősíthetetlen húsáruk beszerzése miatt megbüntettek,még az árakat is olyan szemtelen módon emelik, ami az infláció sokszorosa, és esetenként 34%. Ráadásként ezt olyan arcátlanságokkal indokolják, melyeket az ő kormányuk idézett elő, mint például a munkaerő hiánya miatt kialakult szánalmasan kevés bértöbblet kifizetés azok számára, akik nem voltak hajlandóak kalandvágyból elhagyni az országot.”

Horváth Gábor úgy fogalmazott: a  jövőben ezért azt is indítványozni fogják, hogy akár a sporttámogatások terhére is, de támogassa a város a közétkeztetést.