Rövid híreink

1311

SIKERSZÉRIA A KLÉMENT BORÁSZATBAN

A Klément Családi Borászat cserszegi fűszeresét választották a legjobb bornak a nagy honi borversenyen, ahová a világ minden tájáról neveztek. Így először került Magyarországra, ezen belül Ceglédre a Szent Orbán vándordíj. Nem ez az egyetlen siker, a Klément borok érmet éremre halmoztak az elmúlt hónapokban.

Sikert sikerre halmozott az elmúlt hónapokban a Klément Családi Borászat. Mindig szépen zárnak nedűik a különböző versenyeken, a mögöttük hagyott időszak azonban minden eddiginél kiemelkedőbb volt. A borász elsőként a legutóbbi díjat mutatta, amelyet hétvégén hozhatott el a szerbiai Horgoson rendezett Nagy Honi Borversenyről.  A vándordíj egy gyönyörű kép, amely Szent Orbánt, a szőlőművelők védőszentjét ábrázolja. Erre a versenyre a magyarok lakta területekről nevezhettek bort a világ minden tájáról. Összesen 120 nedű mérette meg magát. Klément György három bora is aranyérmes lett, a chardonnay, az ezerjó, és a cserszegi fűszeres.

SULI PÓLÓ BAJNOKSÁG

A Várkonyi István Általános Iskola fiú csapata nyerte a ceglédi Suli Póló Bajnokságot. Így ők képviselik majd az országos döntőben a várost. A helyi versenyen három korcsoportban zajlottak a mérkőzések. A résztvevők ajándék pólóval és emléklappal térhettek haza.

TÖBB MINT 200 ALKOTÁS

Több, mint 200 rajz, festmény sorakozik a Kossuth Művelődési Központ aulájában. A Tetz Művészeti Iskola diákjainak alkotásaiból nyílt kiállítás. A művészet az, ahol a gyerekek leginkább kifejezhetik belső érzéseiket. A kiállítást Ujházi György nyitotta meg, beszédében úgy fogalmazott, hogy a művészetet, az alkotásokat fontos közvetíteni az emberek felé.