Rövid híreink

898

Komoly fagyokra, havazásra és ónos esőre is számíthatunk a hét második felében. Továbbra is jóval 0 fok alatt jár majd a hőmérő higanyszála, vagyis továbbra is fontos, hogy figyeljünk azokra, akik veszélyben lehetnek.

Figyeljünk egymásra, az idős, egyedül élő emberekre, azokra a családokra, akik nem tudtak időben gondoskodni a téli tüzelőről – hívják fel mindenhol a figyelmet a veszélyre. Már egy telefonhívással is segíthetünk. Ha valaki környezetében olyan egyedülálló, idős embert, vagy családot lát, akik nem tudnak fűteni és a kihűlés veszélye áll fenn, hívja a ceglédi Családsegítő Központ ügyeletét a  06-70/935 8647 telefonszámon.

Már úton vannak a tájékoztatók az szja-bevallásokról, amelyek tervezetét idén először a NAV készíti el 3,8 millió adózónak. Ugyanis ha munkavállaló telefonon, levélben, e-mailben vagy SMS-ben kéri az adóhivatalt szja-bevallásának elkészítésére, akkor a NAV saját adatai alapján elkészíti és márciusban kiküldi számára a bevallás tervezetét. Ha az abban foglaltakkal egyetért, semmit sem kell tennie – csak befizetni az adót, ha befizetési kötelezettsége van -, ellenkező esetben észrevételt kell benyújtani a NAV-hoz.

Sorra készülnek a tavalyi évet elemző kutatások. Az ingatlanok tekintetében például az derül ki, hogy tavaly a családi házak átlagos értékesítési ideje az előző évhez képest 14 százalékkal, 189 napra csökkent, a tégla építésű társasházi lakásoké az előző évihez hasonló maradt. A panelek átlagos eladási ideje viszont 15 százalékkal emelkedett. A használt téglalakásokat a nyugati, a paneleket a keleti országrészben, míg a használt családi házakat Pest megyében adták el átlagosan a leggyorsabban Budapesten kívül.