Rövid híreink

602

Holnap Ceglédre érkezik a Postamúzeum utazó kiállítása. Csütörtökön, a Főposta közelében lévő parkolóban áll le a kamion,amelyben számos, a posta történetével kapcsolatos emlékeket lehet megnézni. A Postamúzeum utazó kiállítása minden városban nagyon népszerű. A kamion csütörtökön reggel Ceglédre érkezik, 9-től délután 5 óráig látogatható. A tárlat bemutatja magyar posta függetlenné válásának és első évtizedeinek történetét, a posta egyesítését a távíróval és a távbeszélővel, és azt, hogyan alakult ki a századfordulóra a világ egyik legjobb postaszolgálata. A hagyományos muzeológiai eszközök mellett a legmodernebb kiállítási technika segítségével 150 éves múltunk jellegzetes figuráját is a kocsiba varázsolták, aki életnagyságban, szemtől szemben jelenik meg a látogatóval.

Ismét horgászversenyt rendezett a Barátság Horgász Egyesület, ezúttal pünkösd ünnepén. A felnőttek és a gyerekek külön kategóriában mérették meg magukat. Most is sokan ragadtak botot és várták a jó fogást. A legügyesebb horgászok oklevelet, érmet és vásárlási utalványt kaptak. A felnőttek között Villám István nyert, második Kassai István, míg harmadik Éhmann Ferenc lett, egyúttal ő fogta a legnagyobb halat. A gyerekek között első lett Takács Viktória, ezüstérmes Hegedűs Kata, a bronérmet pedig Végh Marcell kapta.

A kiemelkedő tanulmányi és sporteredményeket elért nagykőrösi diákokat köszöntötte a város polgármestere. Dr. Czira Szabolcs azoknak a tanulóknak a munkáját köszönte meg, akik különböző versenyeken szép sikereket értek el a tanév során, legyen az valamely tantárgy, vagy sportág. A jó hangulatú eseményen koncertet adott a The Biebers.