Rövid híreink

1029

BŰNSZERVEZETET SZÁMOLTAK FEL

Két abonyi férfi irányította azt a bűnszervezetet, amelynek tagjait pszichoaktív anyaggal való kereskedéssel vádolnak. A Békés Megyei Rendőr-főkapitányság számolta fel az országos hálózatot működtető bűnszervezetet. 13 ember ellen emeltek vádat.

A bűnszervezetet irányító két abonyi férfi 2015 januárjától 2016 júniusáig Kínából rendelt majd 50 millió forintért jelentős mennyiségű – új pszichoaktív anyagot tartalmazó –  porokat, kristályos anyagokat, növényi törmelékeket és tablettákat. A bűnszervezet vezetőihez közvetlenül kapcsolódó vádlottak további személyeket vontak be az új pszichoaktív anyag értékesítésébe. A legsúlyosabb büntetést a bűnszervezet irányítói kaphatják. 1 évtől tíz évig terjedő fegyház is lehet a büntetésük. A többi vádlott cselekménye is két évtől nyolc évig, illetve egy évtől öt évig terjedő szabadságvesztéssel járhat. A járási ügyészség – egy vádlott kivételével – végrehajtandó szabadságvesztés kiszabására és vagyonelkobzásra tett indítványt.

KIGYULLADT EGY HODÁLY

Kigyulladt és teljes terjedelmében égett egy használaton kívüli ezer négyzetméteres hodály tetőszerkezete szerda délelőtt Nagykőrös külterületén. Az épületben állatok nem tartózkodtak, közművek nem voltak bekötve, személyi sérülés nem történt. Az ötszáz négyzetméteren tomboló lángokat a nagykőrösi önkormányzati és a ceglédi hivatásos tűzoltók három vízsugár segítségével oltották el, majd vizsgálták át az épületet. A Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzvizsgálati eljárás keretében vizsgálja a tűz keletkezésének okát és körülményeit.

BALESET A 4-ES FŐÚTON

Összeütközött egy sódert szállító kamion és egy gépkocsi kedd reggel Pest megyében, a 4-es főút Abonyt elkerülő szakaszán. Az ütközés következtében a gépkocsi az út menti árokba hajtott. A balesethez a ceglédi tűzoltók érkeztek ki, akik a műszaki mentést végezték el. Elsődleges információk szerint a balesetben egy ember megsérült, őt a mentők szállították el.