Rövid híreink

936

Cegléd épített környezetének, építészeti értékeinek alakításához, megóvásához új szabályozás készül. A témával kapcsolatban pedig a lakosság véleményét is várják, hétfőn 16 órakor, fórumot tartanak a Városházán. Rövid híreink következnek.

LAKOSSÁGI FÓRUMOT TARTOTTAK

Idén készül el a Településképi Arculati Kézikönyv illetve a Településkép Védelmi Rendelet. Az új szabályozás tervezet véleményezési szakaszban van, vagyis az önkormányzat várja a javaslatokat Cegléd épített környezetének, építészeti értékeinek alakításához, megóvásához. Felülvizsgálják a helyi védett épületeket is, így helyi védelemre is várják az észrevételeket. Augusztus 28-án, azaz jövő hétfőn, 16 órakor a városháza dísztermében lakossági fórumot tartanak. Aki személyesen nem tud jelen lenni a fórumon, javaslatát a polgármesternek, vagfy a főépítésznek e-mailben is eljuttathatja.

ÚJ HELYEN AZ OTP

Ma délben bezárt az OTP a Szabadság téren. Átalakítják a pénzintézet épületét, ezért mostantól nem fogadják itt az ügyfeleket és az ATM sem működik. Az OTP ideiglenesen a Kőrösi út 38. szám alá költözik. A pénzintézet közleményében arról nem adott tájékoztatást meddig tart az átalakítás, és mikor nyitják meg újra a belvárosi fiókot.

AUTÓS FELVONULÁS LESZ

A kempingből indul holnap délelőtt a Volkswagen fesztivál autós felvonulása. A Pesti úton át- érintve az Alszegi-Déli és Kőrösi utat is-érkeznek a Kossuth majd a Szabadság térre a résztvevők. A felvonulás során a Városi Könyvtár előtti parkolót elfoglalják majd, így ezen a területen ma est 8 órától tilos parkolni. Az autós karaván miatt a közút forgalmat ugyan nem zárják le az érintett szakaszokon, de azt kérik mindenki körültekintően, türelmesen közlekedjen holnap délelőtt