Rövid híreink

943

A Ceglédi Járási Ügyészség orgazdaság bűntette miatt emelt vádat azzal a ceglédberceli férfival szemben, akinek autószerelő műhelyében 45 lopott személygépkocsi alkatrészeit találták meg a rendőrök.

2014 decemberében egy férfi vásárolt egy törött személygépkocsit, és azt elvitte a bűnügy vádlottjának ceglédberceli autószerelő műhelyébe. A vádlott azt ígérte, hogy másfél, két hónap alatt megjavítja a 3,6 millió forint értékű járművet. Az autószerelő azonban nem tartotta a határidőt, hitegette megbízóját, aki feljelentést tett a Ceglédi Rendőrkapitányságon. A nyomozók a sikkasztás bűntette miatt indult nyomozás során házkutatást tartottak a vádlott autószerelő műhelyében. Ott nagy mennyiségű, bontott gépjármű alkatrészt, elektronikai alkatrészt és karosszériaelemeket találtak. Az alkatrészek lopott személygépkocsikból származtak. A házkutatás során több mint 11 millió forint értékű lopott alkatrészt találtak meg és foglaltak le a nyomozók. A Ceglédi Járási Ügyészség nagyobb értékre elkövetett orgazdaság bűntettével és sikkasztás bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben a járási ügyészség börtönbüntetés kiszabására tett javaslatot.

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának Gazdasági Ellátó Központja – mint kéményseprő-ipari szerv – megyei bontásban elkészítette az idei kéményseprő-ipari sormunka ütemterveit. A tervezett sormunka megrendelés nélkül, rendszeres időközönként, tűzbiztonsági okból végzett ellenőrző tevékenysége .A dokumentumból kiderül, hogy Cegléden május 1 és szeptember 30 között kell számítani ilyen ellenőrzésre.