Sajtótájékoztatón reagált a Jobbik

1113

Csuri Károly és Horváth Gábor is reagált a testület döntéseire az ülés után.

Sajnálatosnak nevezte Csuri Károly, hogy a testület nem szavazta meg a Kossuth tér Árpád utca felöli közlekedési rendjének megváltoztatására tett indítványát. A Jobbik helyi képviselője úgy fogalmazott: az ő általa javasolt kétirányúsítás töredékébe kerülne, mint a körforgalom kialakítása. A képviselő beszélt arról is: elfogadhatatlannak tartja, hogy a polgármester visszahívta a város három gazdasági társaságából a jobbikos felügyelő bizottsági tagokat.

Csuri Károly önálló képviselői indítványt nyújtott be a Kossuth tér déli oldalán lévő közlekedési rend megváltoztatására. A jobbik képviselője a testületi ülés után tartott sajtótájékoztatón úgy fogalmazott: balesetveszélyes, átláthatatlan a Kossuth tér Árpád utcai részénél a közlekedés, ezt a szakvélemény is alátámasztja-fogalmazott Csuri Károly. A problémára kétféle megoldás létezik- véli a képviselő.

CSURI KÁROLY, önkormányzati képviselő: Az egyik a kétirányúsítás, ami azt jelenti,hogy aki jön a Kőrösi út felől, annak ne legyen kötelező bekanyarodni jobbra a polgármesteri hivatal felé, hanem simán és egyenesen tudjon tovább haladni az Árpád utca irányába. Illetve aki jön az Árpád utca irányából, azok is tudjanak normálisan közlekedni.

Sajnálatos, hogy a kétirányúsításra vonatkozó indítványát a testület ma nem szavazta meg-tette hozzá a képviselő.

CSURI KÁROLY, önkormányzati képviselő: A kétirányusítás költsége körülbelül 50-60 ezer forintba került volna, míg a szakvélemény szerint a másik variáció, a körforgalom az pedig alsó hangon is 70-150 millió forint. Tehát ez pénzügyileg, gazdaságilag sem kifizetődő a város számára.

 Horváth Gábor a testületi ülés után tartott sajtótájékoztatót, ahol a jobbikos felügyelő bizottsági tagok visszahívására reagált.

HORVÁTH GÁBOR, önkormányzati képviselő:  Cegléd város vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy az ellenzéket elnémítsa, ellehetetlenítse és olyan dolgokra hivatkozik mint a frakció megszűnése atekintetben, hogy az általunk delegáltakat kivegyék azokból a bizottsági helyekből ahol rálátásunk lenne a város irányítására.

A Jobbik mindig is együtt marad, kiáll az emberek mellett-ezt mondta Horváth Gábor. A képviselő úgy folytatta: véleménye szerint a városvezetés önös érdeküket helyezi előtérbe.

HORVÁTH GÁBOR, önkormányzati képviselő: Elmélyítik a konfliktusokat, hogy kisajátíthassák Cegléd városának egészét, megosztva ezzel az itt élőket. Városunk már a migránsok nélkül is politikai csatatérré, háborús övezetté nyilvánították. Életkörülményeink javítása helyett esetenként silány kivitelezésű, látványberuházásokkal bombáznak bennünket.

A városvezetés mind erkölcsileg, mind morálisan megbukott-véli a képviselő. Horváth Gábor azt mondta: ha a választásokon a Jobbik győzne, a megbékélés és a tisztes együttélés jegyében minden bizottságba független, ellenzéki szervezetekből álló tagokat biztosítanának.