Sajtótájékoztatót tartott az MSZP

1174

Az MSZP helyi szervezetének elnöke az országos elnökség egyik tagja tartott közös sajtótájékoztatót tegnap. Bárány Balázs az MSZP öt pilléréről, Fehér István pedig helyi ügyekről beszélt. Köztük judo csarnokról, favágásról, fürdő ügyvezetőről, de beszélt a győzelem napjáról is.

A párt helyi elnöke, Fehér István úgy fogalmazott: véleményük szerint mostanában sok olyan esemény borzolja a kedélyeket a városban, ami mellett nem lehet szó nélkül elmenni. Ilyen a judo csarnok ügye, de favágások is.

FEHÉR ISTVÁN elnök MSZP Ceglédi Szervezete: „Mondhatjuk azt, hogy ahol van egy városfejlesztési terv és ezen dolgozik a város vezetése, akkor annak lehet része egy parkosítás, egy átrendezés, egyéb, de itt azt tapasztaljuk, hogy ötletszerűen történnek a fakivágások és a fakivágásokról a szakemberek – akár hivatkozhatnék Surányi Dezsőre is – úgy vélik, hogy többségében indokolatlan és a pótlásuk nem történik meg.”

De beszélt a győzelem napjáról is, amelyet véleménye szerit méltatlanul elfeled az ország. Az országos vezetés képviseletében Bárány Balázs pedig a párt választási programjának öt pilléréről beszélt. Magyarország mára egy igazságtalan országgá változott… egy olyan országgá, ahol csak az tud boldogulni, aki közel áll a miniszterelnökhöz vagy jól áll a szénája a kormányzó állampártnál – így fogalmazott a politikus.

BÁRÁNY BALÁZS tag országos elnökség: „Ahol az előremenetelnél nem az számít, hogy kinek milyen a tudása, tapasztalata, szorgalma, hanem bizony inkább az, hogy milyen családba született és hogy fekszik az állampárti Fidesznél. Mi jövőre a választásokon ezen szeretnénk és ezen fogunk változtatni. Az MSZP-nek van egy víziója, hogy mit szeretne Magyarországon csinálni a választások után és van egy miniszterelnök jelöltje, aki ezt a programot hitelesen és lelkesedéssel képviseli a választásokig és miniszterelnökként fogja végrehajtani a választásokat követően.”

A politikus beszélt arról, hogyan számoltatnák el ezeket az emberek. De beszélt Mészáros Lőrincről is.

BÁRÁNY BALÁZS tag országos elnökség: „Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy Mészáros Lőrinc például az elmúlt egy évben 100 milliárd forinttal tudta növelni a vagyonát. Ez azt jelenti, hogy ez az ember óránként megkeresi egy panellakás árát. Mészáros Lőrinc naponta annyi pénzt keresett az elmúlt évben, amennyit egy átlagos magyar egész életében nem tudott összeszedni. És ne essék félreértés, ez csak és kizárólag egy dolognak köszönhető, annak, hogy ő Orbánt Viktor jóbarátja.”

De beszélt a munkatörvénykönyv újraírásáról is, hogy ne zsákmányolhassák ki a munkáltatók a dolgozókat, fizetési plafon bevezetéséről  és a luxus adó bevezetésének fontosságáról is.