Sikeres hétvége

675

November utolsó szombatján Kiskunfélegyházán, a városi sportcsarnokban rendezték a 2018. évi diák és serdülő leány országos diákolimpiai bajnokságokat. A CVSE – T.S. Integral négy birkózóval vett részt a bajnokságon a két korosztályban. A fiatalabbaknál egy, az idősebbeknél három versenyzővel. A számítógépes lebonyolítás miatt először a serdülők léptek szőnyegre. A ceglédiek ebben a korosztályban egy bajnoki címet és egy ötödik helyet szereztek meg. A +66 kg-ban versenyző Mizsei Evelin ezen a napon esélyt sem adott az ellenfeleinek, mivel két tus- és egy pontozásos győzelmet követően jutott a döntőbe. Evelinnek a döntőben sem tört meg a lendülete és remek birkózást bemutatva bő fél perc alatt két vállra fektette ellenfelét. Ezzel megérdemelten nyerte meg a súlycsoportja bajnoki címét. Szintén a serdülőknél az 58 kg-ban versenyző Katona Andrea két győzelmet és két vereséget követően az ötödik helyen végzett. A serdülők után a diákok folytatták a küzdelmet, ahol a 37 kg-ban birkózó Báger Barbarának nem indult jól a verseny, mivel egyből az első fordulóban vereséget szenvedett. Az ellenfele azonban bevitte a vigaszágra, ahol már nem hibázott és minden ellenfelét két vállra fektetve végül a harmadik helyen végzett.
2018. évi diák és serdülő leány országos diákolimpiai bajnokság
Diák
37 kg 3. Báger Barbara
Serdülő
58 kg 5. Katona Andrea
+66 kg 1. Mizsei Evelin
November 25-én, vasárnap a Monori Városi Sportcsarnok adott otthont a 2018. évi extraliga csapatbajnokság visszavágó csapattalálkozóinak. A CVSE – T.S. Integral csapata az odavágót követően a harmadik helyen várta a visszavágó mérkőzéseit. Sajnos nem jó előjelekkel érkezett a csapat a bajnoki fordulóra, mivel Nagy Péter és Mohella Flórián vállsérülés és Kovács Béla bordasérülés miatt nem tudta vállalnia a versenyzést. Ráadásul Lőrincz Viktor külföldön tartózkodott a verseny időpontjában, így ő sem tudta segíteni a csapatot. Így a bronzérem megtartása volt a cél a találkozók előtt. A verseny elején a kieső csapat kiléte is eldőlt. Mivel a Csepel a minimális hét fővel mérlegelt a versenyre, de egy sérültjük is volt, aki nem tudott szőnyegre lépni, így a szabályok szerint kizárásra került és minden mérkőzésüket 8-0-val jóváírták az ellenfelek javára. A Cegléd az első fordulóban az FTC-vel mérkőzött és a Csepel kiesésével már biztossá vált, ha nyerni tud ezen a találkozón, akkor a harmadik helyen végez, függetlenül a hátralévő csapattalálkozók eredményétől. A Cegléd ennek megfelelően kezdte a mérkőzést és öt összecsapást zsinórban megnyerve bebiztosította a győzelmet és egyúttal a bronzérmet is. Így a Cegléd 5-3-ra nyert végül a kétszeres világbajnok Bácsi Pétert is a soraiban tudó FTC ellen. A második fordulóban a címvédő ESMTK ellen a tartalékos Ceglédnek nem volt esélye és 8-0-s ESMTK győzelem született. A harmadik fordulóban az Újpest ellen 4-4-es döntetlent ért el a Cegléd, majd a negyedik fordulóban a későbbi bajnok Pénzügyőr következett, amelytől 7-1-re kapott ki. Az utolsó fordulóban a Csepel következett volna, de mivel az ellenfél nem tudott kiállni, így ezt a 8-0-al írták jóvá a Ceglédnek. Így a CVSE – T.S. Integral a tavalyi év után idén is az előkelő harmadik helyen végzett a legmagasabb osztályban.
A bronzérmes csapat tagjai: Török Tamás, Kecskeméti Krisztián, Kecskeméti Ferenc, Villim István, Kovács Árpád, Kozák István, Molnos Norbert, Kovács Béla, Mohella Flórián, Lőrincz Tamás, Medgyes Viktor, Nagy Péter, Szuda Péter, Lőrincz Viktor, Szűcs Péter és Szuda Zoltán.
Felkészítő edzők: Kovács Béla, Pap Attila, Pap Ferenc.
Eredmények
I. forduló
CVSE – FTC 5-3
II. forduló
CVSE – ESMTK 0-8
III. forduló
CVSE – UTE 4-4
IV. forduló
CVSE – Pénzügyőr 1-7
V. forduló
CVSE – Csepel 8-0
Végeredmény
1. Pénzügyőr 25 pont
2. ESMTK 22 pont
3. CVSE 16 pont
4. UTE 10 pont
5. FTC 9 pont
6. Csepel 0 pont