Sikeres rekord kísérlet Nagykőrösön

5133

Új magyar rekord született ma Nagykőrösön. Több mint 700 diák szavalt verset és jelelt egyszerre a Hősök terén. Az Arany-Napok rendezvénysorozat ezzel kezdetét vette. A város legfontosabb ünnepségén színes programok kézműves standok és koncertek is várják a kilátogatókat.

Diákok százai töltötték meg ma délelőtt a nagykőrösi Hősök terét. Nem véletlenül, hiszen rekord kísérletre készültek. Arany János Toldi című művének első versszakát szavalták és jelelték egyszerre. A jelnyelvet ott, a helyszínen kellett elsajátítaniuk a fiataloknak. Ezután nem volt más dolguk, mint előadni a tanultakat. A rekord kísérletet a Magyar rekordok regisztrátora Sebestyén István felügyelte.

SEBESTYÉN ISTVÁN, Magyar Rekordok regisztrátora: ,,Nagyon örülök annak, hogy Arany János nevéhez és az ehhez kapcsolódó rendezvénysorozathoz egy esélyegyenlőségi rekord kísérletre került sor. Amely egyébként egy kettős magyar rekord felállítását is jelentette, egyrészt a legnagyobb létszámmal megrendezett jeltolmács, vagy jelelési oktatás magyar rekordját sikerült itt Nagykőrösön bemutatni.”

A diákok a közös dal, vagy versszöveg jelelésnek a 268 fős rekordját többszörösen túlszárnyalták.

SEBESTYÉN ISTVÁN, Magyar Rekordok regisztrátora: ,,A számolási hibahatárt is figyelembe véve több mint 700 diák jelelt itt egyszerre és hát ez az új magyar rekord. Nagyon reméljük, hogy ez az esélyegyenlőség üzenet más városok számára is felhívja a figyelmet arra, hogy érdemes ezt a magyar rekordot megdönteni még nagyobb létszámmal.”

A szavalás után a város vezetői és más intézmények képviselői megkoszorúzták Arany Jánosról és családjáról készült szobrot. Ezzel pedig kezdetét vette a város legfontosabb ünnepsége az Arany-Napok.