Sikeres volt a jégpálya

1142

Mintegy tízezer vendége volt a két hónapon át működő ceglédi jégpályának. Az adventi időszakban korcsolyáztak a legtöbben, nem csak ceglédiek, a környező településekről is sokan érkeztek és a testnevelés órákat is zömében a jégpályán tartották. A szakemberek már elkezdték a bontást, ha az időjárás is kegyes lesz a munkákhoz, két hét múlva eltűnik a Szabadság térről a pálya.

Már nincs élet a ceglédi jégpályán, a szakemberek megkezdték a bontást. Advent kezdetétől február elsejéig, azaz két hónapon át fogadták a korcsolyázás szerelmeseit. Idén több újítás is volt, nagy sikerrel-mondta Ványi Zsolt, a Sportcsarnok Kft. ügyvezetője.

VÁNYI ZSOLT, ügyvezető, Sportcsarnok Kft.: Nagy sikere volt annak, hogy megnöveltük a jégfelületet, nagyon jó visszajelzések voltak, és az elmúlt évekhez hasonlóan azt is lehet látni, hogy januárban a korcsolyázási kedv egy kicsit alábbhagyott, mondhatnám, hogy részben az időjárásnak köszönhetően, de lényegesen kevesebb bevételünk volt ebben a januári időszakban.

Összesen mintegy tízezer látogatója volt a két hónap alatt a ceglédi jégpályának, ami nagyon szép szám-tette hozzá Ványi Zsolt. Fiatalok és idősebbek egyaránt hódolták a korcsolyázásnak, nem csak helyiek, a környező településekről is nagyon sokan érkeztek. A testnevelés órák zömét is itt tartották, a diákok nagyon élvezték a csúszkálást. A januári szokatlanul enyhe időjárás ellenére sem volt ráfizetéses a pálya üzemeltetése, ki tudtak jönni nullára-mondta az ügyvezető. Ványi Zsolt beszélt a jövőbeli tervekről is.

VÁNYI ZSOLT, ügyvezető, Sportcsarnok Kft.: Én nagyon szeretnék már megszabadulni ettől a homokos történettől, mert ez tényleg nem jó, nekünk sem, így lepakolni a jeget. A járókelőknek sem. Nem a téli időszakkal van gond, amikor lefagy, és nem kell a sárba taposni, hanem ez az időszak rossz, amikor bontjuk és tényleg a csúnya arcát mutatja. Összefügg a jégpálya a Szabadság tér megújításával, ha megújul a Szabadság tér, akkor új helyen lesz a jégpálya, tudnunk kell, hogy milyen lesz az altalaj, ha térkő, az nagyon jó, mert akkor nem kell ezt a homokos megoldást alkalmaznunk.

A jégpálya bontásán folyamatosan dolgoznak a szakemberek. Ha az időjárás is kegyes lesz és jól tudnak haladni, akkor másfél-két héten belül eltűnik a pálya a Szabadság térről- mondta Ványi Zsolt.