Spirituális kiállítás nyílt az Artem Galériában

1214

Spirituális kiállítás nyílt Gulicska Lőrinc grafikus, reiki mester alkotásaiból az Artem Galériában.  A közönség úgynevezett Dharma meditációs sík és térbeli képeket láthatott. A tárlatot Harangozó Viktor parapszichológus nyitotta meg, aki egy tibeti hangtál bemutatóval hangolta rá még jobban a közönséget az alkotásokra.

Különböző alakzatok, formák, arcok és színek is megjelennek Gulicska Lőrinc grafikus és reiki mester alkotásain. Az ezoterikus kiállítás fő témája a Dharma volt, amiről Harangozó Viktor parapszichológus beszélt.

HARANGOZÓ VIKTOR, parapszichológus: ,,A Dharma az azt jelenti, hogy törvény, elv. Tehát például a kínai taoista hagyományban tao-nak hívják. A tao azt jelenti, hogy út és ez is szintén az elv, az univerzum törvénye. Örökké való elpusztíthatatlan törvény. Tehát a Dharma az egy olyan valami, amit nem ember hozott lére, hanem az univerzum ősi alapelve.”

Az ősi tanításokban a lényegnek két arca van, egy relatív és egy abszolút. Ahogy a közönség szemléli a képeket, megnyílik a saját belső természetük, egyfajta érzelmi visszacsatolást élhetnek át – folytatta.

HARANGOZÓ VIKTOR, parapszihcológus: ,,Egy belső gyógyulási folyamat indul el, de ehhez mindenkinek meg kell találnia azt a képet, ami leginkább képes őt megnyitni. Tehát tulajdonképpen meg kell élni a Dharmát és a Dharma mint egy közös elv saját magunkban ébred fel. Amikor ez megtörténik, akkor spirituálisan, tehát szellemileg és emberileg is képességeink kiáradnak.”

A tárlat nem véletlenül kapta az ,,Ilyen még nem volt” címet, erről Gulicska Lőrinc beszélt.

GULICSKA LŐRINC, grafikus, reiki mester: ,,Amikor már közel 100-at megcsináltam ezekből a rajzokból és a feleségem látta elsőként és az egyiknél azt mondta, hogy na ilyen még nem volt, mert más volt mint a többi és utána a következő száznál ezt mindegyik alkalommal hallottam. Úgy gondoltam ennek apropóján ez egy kiállítás címnek is megfelel.”

A grafikus semmilyen számítógépes szoftvert nem használt, az alkotások mind kézzel készültek. A képek alá tudatosan nem írt címeket, hogy mindenki saját érzése szerint nevezhesse el őket. A kiállításon megszólaltak a tibeti hangtálak is, hogy a közönség még jobban ráhangolódjon az alkotásokra. A tárlat október végéig megtekinthető.