Sportkarácsony

765

Az idei év legeredményesebb ceglédi sportolóit, sportszervezetét köszöntöttek ma a Megyeházán. Az olimpikonok: Czigány Dóra, Lőrincz Viktor, Ungvári Miklós mellett díjazták Velkey-Guth Ádámot és Keszthelyi Lucát is. Az év legeredményesebb szabadidősport szervezete a dühöngő bajnokság szervező csapata lett.

Pest megye közgyűlése évek óta megrendezi az úgynevezett Sportkarácsonyt, ahol az adott esztendő legeredményesebb versenyzőit, edzőit köszöntik. A díjátadás előtt a közgyűlés elnöke, Szabó István mondott köszönetet a sportolóknak és az edzőknek, akik minden akadályt leküzdve dolgoznak az eredményekért.

SZABÓ ISTVÁN, elnök, Pest Megye Közgyűlés: ,,Gyorsabban, magasabbra, erősebben ez a három szó egyszerű jelkép és üzenet. Jelképe annak, hogy az emberiség nagykorúvá lett és azt üzeni nekünk, hogy a sorsunk a mi kezünkben van. A mi felelősségünk a választás és a cselekvés. Minden egyes ember személyes felelőssége, hogy mit választ és mit valósít meg álmaiból bátorsággal és kitartással.”

A sport megtanított minket arra, hogy ez a felelősség nem teherként nehezedik ránk, hanem erőt ad és reményt – fogalmazott az elnök.

SZABÓ ISTVÁN, elnök, Pest Megye Közgyűlés: ,,Reményt a reménytelenségben is.  Emlékezzünk arra, hogy az elmúlt száz évben a sportolók voltak azok, akik emberek maradtak akkor, amikor minden összeomlott, akik kezet nyújtottak egymásnak, amikor mindenki más elfordította fejét. Akik elég bátrak voltak ahhoz, hogy magyarok legyen akkor, amikor nem lehetett vállalni a nemzeti közösséget.”

A sportolók megmutatták, hogy az emberi szív nem ismer lehetetlent – folytatta.

SZABÓ ISTVÁN, elnök, Pest Megye Közgyűlés: ,,Ezért vagyunk ma itt, mert büszkék vagyunk rájuk. Mert amit ők megtettek, az talán a legtöbb, amit egy ember adhat a világnak. Benne van minden, ami az emberiség legnemesebb öröksége és amit egy gyermek megtanulhat arról, hogy a jövő mit jelent számára.”

Cegléd nem panaszkodhat, már ami az eredményeket illeti, hiszen idén is sok fiatal sportoló szerzett büszkeséget a városnak. A riói olimpián a negyedik helyezést elért női vízilabdacsapat tagját Czigány Dórát díjazták. Dóra nem tudott részt venni a rendezvényen, így egyik csapattársa vette át a díját. Valamint díjazták az idei olimpián ötödik helyen végző Lőrincz Viktor birkózót és a judo sportágban szintén ötödik helyen végző Ungvári Miklóst is. Továbbá az év legjobb Pest megyei sportolója speciális sportág kategóriában III. díjban részesült Velkey-Guth Ádám. Az év legeredményesebb szabadidősport szervezete díjat a Ceglédi Dühöngő Bajnokság Szervező Csapata vehette át. Az év legjobb Pest megyei diáksportolója általános iskolai korosztályban II. díjazást Keszthelyi Luca atléta kapta.