Sportoló büszkeségeinket köszöntötték

1295

Köszöntötték a legjobb női, férfi és utánpótláskorú sportolókat, a tavalyi év legjobb edzőjét és csapatát is a hétvégi sportgálán. Mintegy húsz díjat adtak át a többszáz fős közönség előtt. Elismerést vehetett át többek között Majorosi-Lázár Anita, Őzbas Szofi és a CEKK csapata. Cegléd Város Sportjáért díjat idén Váradi László kapta.

A siker nem mindig a legfényesebb medált jelenti, jelenti a hosszú utat az eredmény eléréséig, jelenti a győztesen vívott csatákat, jelenti az izgalmak között elbukott meccseket, jelenti az élményt, hogy a sajátjainkért szoríthatunk- kezdte ünnepi beszédét Takáts László, polgármester, a 16. ceglédi sportgálán.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: Én sikernek érzem, ha az új olimpiai ciklus első évében szoríthatunk ceglédiekért, a hazai rendezésű cselgáncs világbajnokságon. Izgulhatunk birkózóinkért világversenyeken, fél Európát bejárhattuk a kosaras lányokkal, akik a legtovább maradtak állva a magyar csapatok közül a nemzetközi kupában, itthon pedig bajnoki bronzéremmel és kupaezüsttel zárták a tavalyi esztendőt.

Tiszteletet és megbecsülést érdemelnek focistáink, a vizilabdások, az asztaliteniszezők, a karatésok is, éppúgy mint a kettlebell vagy a gördeszka szerelmesei-tette hozzá Takáts László. A polgármester beszélt a város sportlétesítményeinek fejlesztéséről is. Mint mondta: minden korábbi negatív hang ellenére nagyon sokan használják és szeretik a Malomtószéli judocsarnokot és hamarosan elkészül az új focilelátó is.

TAKÁTS LÁSZLÓ, polgármester: A városi uszodában felépült a klubház, amely sportolók elszállásolására is alkalmas és az uszodafejlesztés és az egyesület tervei alapján még nem ért véget. Tavaly felavattuk az ország harmadik tollaslabda csarnokát is. A magánerőből megvalósuló a ceglédi sportélet közkedvelt színtere lett az eltelt rövid időben.

A polgármester hozzátette: bízik benne, hogy folytatódhat a mostani kormány sportfejlesztési politikája, és elkezdődhet a Gál József Sportcsarnok bontása, majd újjáépítése. A gálán mintegy húsz díjat adtak át. 2017. év legjobb felnőtt női sportolójának a kettlebelles Majorosi-Lázár Anitát, a legjobb felnőtt férfi sportolónak pedig a birkózó Lőrincz Viktort választották. Az utánpótlás legjobb női sportolója a cselgáncsozó Özbas Szofi lett, a férfiaknál pedig az asztaliteniszező Ócsai Máté Zsigmond. Az év edzője díjat Cziczás Lászlónak, a CEKK mesterének ítélték oda. A speciális sportági kategória győztese a veseátültetett sprinter, Velkey Ádám lett. Az év szakosztályainak a Ceglédi VSE Birkózó Szakosztályát és Judo Szakosztályát választották. Óriási taps fogadta 2017. legjobb csapatát is, idén a CEKK női kosárlabdacsapata állhatott színpadra. A Jó tanuló – jó sportoló cím kitüntetettjei a magasugró Keszthelyi Luca, a judós Klein Dorina, a sakkozó Füle Simon és a judós Árvai Péter. Többen is részesültek a Ceglédi Sportgála különdíjában, így az Európa-bajnok Fit-Kid csapat, a kosárlabdázó Medgyessy Dóra, az ashihara karatés Abuczky Csaba és a trial kerékpáros Hegedűs László. A Város Szabadidősportjáért Díj kitüntetettje Nagy László lett, aki ceglédi vállalkozóként saját tőkéből és saját erőből építette meg a Tollaslabda Csarnokot. A tavalyi év után idén is a motorversenyző Vincze Hanna kapta a legtöbb szavazatot és lett Cegléd Város Legnépszerűbb Sportolója. Cegléd Város Sportjáért – díj elismerésben Váradi László részesült, aki az utóbbi évtizedekben edzőként és testnevelőként is elévülhetetlen érdemeket szerzett a város sportja jó hírnevének öregbítésében. A gála-mint minden évben-idén is remek hangulatban zajlott, a közös mulatság hajnalig tartott.