Sportprogramokról egyeztettek

1280

Már szervezés alatt van a Nyitott Tornaterem sportprogram – hangzott el a város testnevelőinek tartott egyeztetésén. Szeptember közepétől 15 mozgásformát ajánlanak ingyen az érdeklődőknek. De beszéltek az Európai Sporthétről is, amihez a város sport-és futónappal csatlakozik.

Ma egyeztettek arról a Városházán, hogy a ceglédi testnevelő tanárok milyen sportprogramot vállalnak a következő tanévre. De volt szó a Magyar Diáksport Szövetség versenyrendszeréről is.

JEZERNICZKY ATTILA, sportkoordinátor: ,,Magyar Diáksport Szövetség versenyrendszere már évek óta működik az elején segítettük is őket, hogy ehhez csatlakozzanak. Ez egy elektronikus rendszer egy felmenő rendezvényhez tudnak csatlakozni remélhetőleg beépítik a munkatervükbe is és akkor az anyagi forrásokat a fenntartó biztosítja. Ott szigorú szabályok vannak gyakorlatilag ez egy utánpótlás versenysorozat.”

A sportkoordinátor azt is elmondta, hogy a Nyitott Tornaterem programokat jól fogadja a lakosság, de a szolgáltatók is szívesen részt vesznek benne.

JEZERNICZKY ATTILA, sportkoordinátor: ,,Felvettem a kapcsolatot a különböző programszervezőkkel. Úgy néz ki, hogy 15 mozgásformát fogunk szeptember közepétől ajánlani, ami azt jelenti, hogy havonta 40-50 foglalkozás lesz új dolgokkal is.”

Az egyeztetésen részt vett Kónya Ágnes is. A Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottság elnöke az Európai Sporthétről beszélt.

KÓNYA ÁGNES, ELNÖK, Kulturális, Oktatási és Népjóléti Bizottság: ,,Ugyanúgy, mint évek óta szinte már hagyományosan egy sportnappal, illetve futónappal tudunk ehhez csatlakozni. Tavaly nem volt a futónap nem sikerült megszervezni, de az idén reméljük megint csak lesz. Ez város határain túl nyúló futásról szól. Ide várjuk magánszemélyek, egyesületek, iskolák jelentkezését. Itt váltófutásban is tudnak nevezni a résztvevők, úgyhogy mindenki a magának megfelelő rész távot tudja majd teljesíteni.”

A sportnapra az iskolák külön regisztrálhatnak, a tanulók mellett pedig a pedagógusok részvételére is számítanak – tette hozzá az elnök.