Súlyos vereség

535

Az NB II tízedik fordulójában a fehér szerelésben pályára lépő Gyirmót Győr együttesét fogadta a Ceglédi VSE. A találkozót Csonka Bence vezette, segítői Csatári Tibor és Bornemissza Norbert voltak.

Kemény párharcokkal, kiegyenlített játékkal teltek az első percek, így komolyabb előzmény nélkül esett a vendégek első gólja. Ekkor – a 9. percben – Kőris mintegy húsz méterről lőtt, a remekül eltalált labda védhetetlenül vágódott a keresztléc alatt a hálóba. 0-1. Négy perccel később a Vasutas alakított ki nagy helyzetet: Farkas János passzolt a jó ütemben induló Damásdihoz. A fiatal játékos néhány méter labdavezetés után célozta meg a kaput, de célt tévesztett, nem találta el a bal felső sarkot. A következő alig kevesebb mint fél órában a kapusoknak nem volt komolyabb dolga. Ettől függetlenül élvezetes volt a meccs, hatalmas volt a harc. A játékosoknak a térnyeréshez komoly erőfeszítéseket kellett tenniük. Ez hol az egyik, hol a másik csapatnak sikerült. A félidő hajrája a győrieknek sikerült jobban, hiszen három perc alatt újabb két gólt szereztek: A 41. percben a jobb oldali partvonal mellől Kőris ívelte be a labdát, ami  Janó közreműködésével Nagy elé került. A középpályás pedig nem hibázott, olyan jól helyezte a sarokba a labdát, hogy Mursitsnak esélye sem volt a védésre. 0-2. A 44.percben a dunántúliak újabb gólt szereztek. Ekkor – mivel nem támadta senki – Szalánszki métereken át vezethette a labdát, majd amikor már csak mintegy 25 méterre volt a hazaiak kapujától, lövésre szánta el magát. Az nem is akármilyenre sikerült, hiszen a pókok is nagy bajba kerülhettek akkor, amikor a labda a kapu hosszú felső sarkába, a pipába vágódott. Mestermunka volt. 0-3.

Fordulás után a vendégek ott folytatták, ahol az első játékrészt abbahagyták, vagyis ismét gólt szereztek. A 49. percben Kiss végezhetett el egy szabadrúgást. Pontosan ívelt középre, ahol Janó fejjel csúsztatta tovább a játékszert a hosszú sarokba. 0-4. A CVSE a 69. és a 70. percben is nagyon közel állt a szépítő gól eléréséhez. Előbb Törtei lövését védte biztosan Sebők, majd a következő hazai támadásnál, miután Damásdi becsapta Prézingert, középre gurított. Az érkező Szilágyihoz, akinek lövése védőről pattant vissza a mezőnybe. A találkozó utolsó helyzetét a 82. perc hozta: Stieber előbb átemelte a labdát Prekleten, majd lőtt. A labda a hosszú sarok mellett gurult az alapvonalon túlra.

A Gyirmót Győr megérdemelt győzelmet aratott. A különbség viszont túlzott, a játékban ekkora különbség nem volt a két együttes között.