Szabadfogású versenyek három korosztályban

541

A hétvégén három korosztályban is a bajnoki címekért és érmekért léptek szőnyegre a Ceglédi VSE birkózói szabadfogásban. Szombaton a legfiatalabbak a diák II-es korosztályban Szentesen a Lőrincz Márton Emlékversenyen mérték össze a tudásukat. A közel kétszáz induló között kilenc ceglédi versenyző is harcba szállt a tizennégy bajnoki címért. A ceglédi birkózók nagyszerűen küzdöttek, két bajnoki címmel és egy ezüstéremmel zárták a bajnokságot. A Cegléd mellett csak a Csepel tudott még duplázni, a többi bajnoki cím más-más klubokba került. A bajnoki címeket a 23 kg-ban Barna József és a 42 kg-ban Ungvári Tibor szerezte meg. Így mind a ketten a kötöttfogás után szabadfogásban is felállhattak a dobogó legmagasabb fokára. Mind a két ceglédi versenyző minden ellenfelét tussal legyőzve szerezte meg az újabb bajnoki címét. Az 50 kg-ban Molnár Vivien a fiúk mezőnyében jutott a döntőbe, ahol közel állt a végső győzelemhez, de végül az ellenfele tudott nyerni tussal.
Eredmények
23 kg 1. Barna József
42 kg 1. Ungvári Tibor
50 kg 2. Molnár Vivien
Ugyanezen a napon Szigetszentmiklós Városi Sportcsarnoka adott otthont a 2019. évi felnőtt szabadfogású férfi és női országos bajnokságnak, melyen összesen 120 birkózó próbált szerencsét. A Ceglédi VSE a férfiak mezőnyében kettő, a női mezőnyben egy birkózóval képviseltette magát. Molnos Norbert a 70 kg-ban két győzelmet és két vereséget követően szerezte meg a bajnoki bronzérmet. A még elsőéves junior korosztályú Rehor Orsolya az 53 kg-ban élete első felnőtt bajnokságán az előkelő 5. helyen végzett egy-egy győzelem és vereség után. Sajnos szerencséje sem volt ezen a napon, mivel a csoportküzdelmek során körbeverés alakult ki, amiből ő jött ki a legrosszabbul, és így nem jutott az elődöntőbe. Így fordulhatott elő, hogy az a versenyző, akit a csoportküzdelmek során legyőzött, végül a harmadik helyen végzett.
Eredmények
Női
53 kg 5. Rehor Orsolya
Férfiak
70 kg 3. Molnos Norbert
Vasárnap a 2019. évi serdülő szabadfogású bajnokság küzdelmeire került sor Győrben, az Olimpiai Sportparkban. A 11 súlycsoportban összesen 197-en álltak rajthoz. A Ceglédi VSE-nek ebben a korosztályban 13 birkózója indult. A ceglédiek végül egy ezüst- és három bronzérmet valamint egy ötödik helyezést szereztek. A döntőbe a 44 kg-ban versenyző Rafael Dániel jutott két győzelmet követően, de ott végül technikai tusvereséget szenvedett a házigazdák versenyzőjétől. A csapatversenyben három gárda, az ESMTK, a Vasas és a Cegléd is 19 ponttal végzett az élen. A végső sorrendet ebben az esetben az döntötte el, hogy melyik csapatnak van több bajnoki címe. Mivel Cegléd nem szerzett bajnoki címet, végül a harmadik helyen végzett a két bajnoki címet begyűjtő ESMTK és az egy bajnoki címet szerző Vasas mögött.. Viszont a legtöbb érmet a ceglédiek vihették haza a bajnokságról.
Eredmények
38 kg 3. Józsa Attila
44 kg 2. Rafael Dániel
57 kg 5. Mizsei Ádám
68 kg 3. Komáromi Viktor
75 kg 3. Csiszár Márkó
Csapatverseny
1. ESMTK 19 pont
2. Vasas 19 pont
3. Cegléd 19 pont