Szellő Imre 21. győzelme

1052

Szellő Imre a második menetben technikai kiütéssel legyőzte a venezuelai ellenfelét a szentesi Magyar Ring Gála főmérkőzésén.  A cirkálósúlyú bajnoknak ez volt a 21. győzelme. Szellő Imre nagyon jó formában érezte magát a mérkőzés előtt.

A felkészülési idő most 9 hét volt. Ezalatt az idő alatt nem csak fizikálisan, hanem lelkileg is helyre kellett jönnie– mondta a sportoló.

SZELLŐ IMRE, ökölvívó, a WBO interkontinentális bajnoka: ,,Volt egy kisebb lelki törésem mondhatni, hogy lelkileg nem olyan gyorsan tudtam túllépni a Gracsev elleni mérkőzésen. És legelső dolog az volt, hogy kibeszéljük, átbeszéljük hol hibáztunk, mi az, amit jól csináltunk és amit továbbra is szeretnénk majd csinálni. Nyilván egy feltöltődve, új célokat kitűzve kellett neki ugranunk a következő felkészülésnek.”

A megfelelő izomtömeget elérték, így a felkészülés alatt a súlyzókat hanyagolták, inkább intenzívebb mozgásba kezdtek. A szentesi Magyar Ring Gálára nagyon jó érzésekkel ment az ökölvívó.

SZELLŐ IMRE, ökölvívó, a WBO interkontinentális bajnoka: ,,Volt előérzetem az, hogy nagyon jó formában vagyok és jól érzem magam. Amikor az ember ökölbe szorítja a kezét és tetőtől talpig érzi magán, hogy minden egyes porcikája arra vár, hogy elindulhasson, mint egy jó versenyló. A következő dolog, ami nagyon pozitívan vitt előre, hogy Szentesen léphettem szorítóba, annak idején ott debütáltam, ott szereztem meg az első profi címemet. Lehet azt mondani, hogy második városom lett az életem folyamán.”

A bajnok arról is beszélt, hogy mit javasol azoknak a fiataloknak, akik szeretnének ökölvívók lenni.

SZELLŐ IMRE, ökölvívó, a WBO interkontinentális bajnoka: ,,Ez nem olyan egyszerű út, amit csak olyan egyszerűen bejárnak. Ez rengeteg idő, ez majdnem lehet azt mondani, hogy olyan, mint az iskola, rengeteg tanulás. Akik meg elkezdték azoknak meg csak azt tanácsolnám, hogy 100%-ban tegyék oda magukat kornak megfelelően.”

Az elkövetkezendő idő pedig a pihenésé és a feltöltődésé – hangsúlyozta. Most csak a családjára és önmagára szeretne fókuszálni.