Színek és érzések – kiállítás FIAM-ban

1179

Ozsvát Sára különleges színvilágú festményeiből nyílt kiállítás a Fiatal Alkotók Műhelyében. A tárlaton nem csak az alkotóházban, hanem az Egri Főiskolán készült festményeket is láthat a közönség. Sára egy őstehetség – hangzott el a kiállítás megnyitóján.

A Válogatás című tárlaton Ozsvát Sára alkotásainak egy részét láthatta csak a közönség.

SOMOS GYULA, festőművész, művésztanár FIAM: ,,Különböző időszakokból vannak a képek. Tudunk kell, hogy Sára most mesterképzésen folytatja a tanulmányait. A munkái egy része pedig az Egri Főiskolai időszakból származik.”

Sárát nem a FIAM alkotóház nevelte művésszé, hiszen már általános és középiskolában tanulta az alkotás folyamatait – folytatta. De mégis jelentkezett az alkotóműhelybe és itt is továbbfejleszti magát.

SOMOS GYULA, festőművész, művésztanár FIAM: ,,Sára egyébként egy nagyon csendes lány, inkább nehezen lehet szóra bírni, viszont a másik oldalon azt tapasztalom, hogy mivel nagyon sok helyre eljár és mindenhol próbál ott lenni, ahol művészetről van szó, de ezt nem verbálisan adja ki, hanem képeiben, a festészet eszközeivel fejezi ki magát.”

A tehetséges alkotónak Sárközy Erzsébet festőművész is gratulált.

SÁRKÖZY ERZSÉBET, festőművész művésztanár FIAM: ,,Sárának én csupa olyasmit tudok kívánni, mivel ilyen szépen startolt akkor sok erőt kívánok ahhoz, hogy végig tudja csinálni azt, amit szeretne. Próbáltam a városban levadászni egy olyan virágot, ami olyan Sárás és az, ami a falon van az elképesztő, gratulálok Sára.”

A kiállítást Szoboszlai Csaba és Horváth Szilvia, a festmények hangulatához illő produkciója tette még különlegesebbé.