Színes programokkal kedveskedtek a diákoknak

1869

Színes programokkal várták ma a gyerekeket a Várkonyi Iskolában. Játékos műsorral, zenés bemutatókkal, bűvésszel és zsonglőrrel is készültek a szervezők. A vakáció előtti utolsó hetet szeretnék a gyerekeknek még szebbé tenni.

Jó hangulatban telt a reggeli zenés bemelegítés a Várkonyi István Általános Iskola udvarán. A kisdiákok együtt mozogtak és ugráltak a népszerű rádiós slágerekre. Az utolsó tanítási héten gyereknapi programokkal kedveskedtek a tanulóknak.

HORSIK HENRIETTA, szervező pedagógus: ,,A célja, hogy az év végén az utolsó héten jól érezzék magukat a gyerekek, egy kicsit kikapcsolódjanak és kiszedjük őket az iskolapadból. Játékos műsorokkal, zenés bemutatókkal, bűvésszel, reggeli tornával, közös tánccal telik majd a nap. Utána pedig szabadon választható programok lesznek. Inkább sportvetélkedők.”

A rendhagyó napon részt vett a Református Iskola Tornaköre is. Ők a versenyeken, bajnokságokon is bemutatott akrobatikus elemeket adták elő a diákoknak.

HORSIK HENRIETTA, szervező pedagógus: ,,Ilyenkor már egy picit nehezebb őket a padban tartani, ezért is gondoltuk úgy, hogy az utolsó héten rendezzük meg ezt a napot. Innentől azért már lazább egy picit, kevesebb a tanulás és most már játszunk.”

De volt zsonglőr bemutató is. Túri Ádám hatodik osztályos és a Várkonyi iskolába jár. Másfél éve kezdett el foglalkozni a zsonglőrködéssel.

TÚRI ÁDÁM: ,,A cirkuszban amikor először megláttam a zsonglőrködést és megtetszett és szerettem volna kipróbálni.”

Ádámnak nagy tervei vannak a zsonglőrködéssel.

TÚRI ÁDÁM: ,,Célom az lenne, hogy Monte-carlói Cirkuszfesztiválon a világ legnagyobb Cirkuszfesztiválján nyerjek valamilyen díjat.”

Eleinte három labdával kezdte a tanulást, azóta már rengeteget fejlődött – mint mondta. Naponta két órát gyakorol, hogy minél ügyesebben menjenek neki a különböző trükkök.