Szorosabb lesz a nadrágszíj

732

A koronavírus-járvány okozta kényszerszünet ellenére – a többi egyesülethez, szakosztályhoz hasonlóan – nem állt meg az élet a ceglédi női kézilabdázóknál sem. A szövetség március 12-én függesztette fel az U14 alatti bajnokságokat, majd másnap az összes korosztály pontvadászatát leállították. Az utolsó Cápa bajnoki meccset március 11-én a serdülők játszották. Szakmai és anyagi kihívások elé is néznek, mondta el Pudics Zsolt, a Ceglédi Kék Cápák egyesületi elnöke.

– Anyagilag mit jelent a Cápáknak ez a kényszerszünet?
– Szerintem minden sporttevékenységgel foglalkozó szervezetre rendkívüli nehézségekkel hat a szünet és a járvány. Az már most látható, hogy szorosabb lesz a nadrágszíj a 2020-2021-es szezonban, mert kevesebb lesz a tao-t adható cég és az egyéb támogató is. Újra kell tervezni a szezon költségvetését és új bevételi lehetőségeket kell keresnünk a kieső források helyett.
– Hogyan oldjátok meg, hogy megmaradjon a forma, az erőnlét?
– Heti rendszerességgel otthoni feladatokat kapnak a sportolóink, de az elmaradó edzéseket nem lehet százszázalékosan pótolni otthon végzett feladatokkal, ezért komoly erőnléti nehézségekkel fogja kezdeni a következő felkészülési időszakot mindegyik korcsoportunk. Mindegyik korosztályunknak évek óta van zárt Facebook-csoportja, azokon a felületeken kapják meg az edzőiktől az otthon elvégzendő heti edzés feladatokat a játékosok. Viszonylag könnyen átálltunk az otthoni edzésekre. Teljesen új utakon járunk, ami érdekes, de remélem, soha többé nem lesz rá szükségünk…
– Ellenőrzitek, hogy elvégezték-e a feladatokat a játékosok?
– Az élvonalbeli csapatok játékosaitól videókat és fotókat kérnek az edzőik, nálunk ez nem kötelező, de én így is sok fotót kaptam, aminek mindig örülök. Persze minden héten biztatjuk a lányokat, hogy végezzék el a heti feladatokat, de jó látni, hogy lelkiismeretesen viszonyulnak a mostani helyzethez.
– Van-e információ arról, hogyan tovább?
– A szövetség még semmilyen konkrét kezdési időpontot nem tudott megadni, ami érthető is, hiszen ma még csak saccolható, hogy meddig tart a járvány.
– Te személy szerint minden bízol?
– Abban bízom, hogy még a nyáron letudja az ország a járvány komolyabb részét. Ma úgy tervezem, hogy július második felében elkezdhetnek edzeni a felnőttek, ifisták és a serdülők, majd augusztusban az U14, U12 és szeptemberben az iskolakezdéssel az U10 és U9 is munkába áll. Suli előtt U12-től az ifi korosztályig edzőtáborba megyünk Balatonlellére, amihez már mindent leszerveztünk. Remélem, szeptemberben az eddigi évek szokásai szerint megindulhatnak a nem zártkapus bajnokságok.