Sztárfellépők a Laska Fesztiválon

893

A három nap alatt számos sztárfellépő várta a Laska Fesztiválra kilátogatókat. A sort a Fish! zenekar kezdte majd Szikora Róbert és az R-Go zárta. A rendezvény idején szinte minden stílus képviselői színpadra léptek, hiszen itt volt Punnany Massif és Magyarország egyik leghíresebb rockzenekara az Edda Művek.

A magyar hardpop-ot játszó Fish! zenekar kezdte a koncertek sorát pénteken este. A zenekar 1999-ben alakult meg és néhány év alatt ismertté vált a magyar könnyűzenei életben. Őket a Punnany Massif követte, a társadalom funk-ot játszó zenekar idén ünnepli a 15 éves születésnapját.

MESZES BALÁZS, Punnany Massif: ,,Úgy gondolom, hogy gyönyörű felmenetben van a zenekar, mert a kétszemélyes és három dj-vel megáldott formáció, ami annak idején elindult az mára egy tíztagú élő zenekaros megszólalásig nőtte ki magát, ami szerintem egy nagyon jó történet. Nagyon sok minden történt ez alatt a 15 év alatt, dj-k jöttek és mentek, zenészek becsatlakoztak, kijött pár lemez, a kicsi nézőseregből óriási tömegek lettek.”

Mind a mai napig ugyanolyan lelkesedéssel dolgoznak és járják az országot – hangsúlyozta Meszes Balázs. De jövőbeli terveikről is beszélt.

MESZES BALÁZS, Punnany Massif: ,,Állandóan dolgozunk, most gyakorlatilag olyan 90%-os elkészültségben van a próbaterem és stúdiónk, alkotó teret hoztunk össze. Elég sokat vagyunk kint próbálunk, gyakorlunk, most itt vagyunk Cegléden, megcsináljuk ezt a koncertet és egy óriási zuhatagként elindul a fesztivál szezon.”

Utánuk a Brains zenekar következett. A formáció lényegében drum and bass alapú dalokat játszik. Szombaton a Pataky Művek kezdte a sort, majd őket az Edda Művek követte. Vasárnap Szikora Róbert és az R-GO zárta a sort. Az énekes arról beszélt, hogy mi az, ami nagyon fontos, hogy működjön a színpadon.

SZIKORA RÓBERT: ,,Annyit tanultam meg, hogy mindig forró a szív ez egy nagy igazság, mindig az ösztönt kell bekapcsolni, hogy az működjön, de mikor már gyakorlatiasan nyúlsz oda és rutinból csinálod elvesztesz valamit. Jó, ha törsz zúzol és olyan vagy, amilyen vagy, hogy hiteles legyél magad előtt.”

A zenekarnak már 2020-ra is vannak felkérései, nagyon be vannak táblázva.