Születésnapján köszöntötték Kürti Bélát

803

101. születésnapján köszöntötte a Sporttörténeti Bizottság Kürti Bélát. Az összejövetelen sporttársai, sportvezetők, tisztelői gratuláltak az ünnepeltnek. A bizottság elnöke, Magyar László úgy fogalmazott: Kürti Béla olyan ember, aki példát mutat, életével beírta magát a város történelemkönyvébe.

Sorban köszöntötték sporttársai a 101 esztendős Kürti Bélát. Az ünnepelt otthonában fogadta a gratulációkat. A Sporttörténeti Bizottság elnöke úgy fogalmazott: Kürti Béla élő legenda, példakép, aki a ceglédi sport és társadalmi élet kiemelkedő alakjává vált pedagógusként, edzőként, sport és helytörténészként is.

MAGYAR LÁSZLÓ, elnök, Sporttörténeti Bizottság: Kívánok én neked nagyon sok boldog születésnapot, kitartást. A leckét, amit ránk kiróttál azt mi próbáljuk betartani, de arra jövünk rá, hogy nem tudjuk mi tartani azt az életvitelt, azt a tempót, amit te a tanítványaid, a sportolók, sportemberek között hosszú évtizedig példaként diktáltál.

Kürti Béla elévülhetetlen sikereket ért el tanítványaival, tornász bajnokokat nevelt, és nagyon sokat tett azért, hogy a tornát, a rendszeres mozgást megszerettesse a város fiataljaival. A 101 esztendős pedagógus sporttörténeti könyvek írója Cegléd díszpolgári címét és a Magyar Köztársaság Arany Érdemkeresztjét is megkapta. Béla bácsi jó egészségnek örvend, úgy érzi jónéhány évet letagadhat korából.

KÜRTI BÉLA: Boldog ember vagyok, mert nem fáj semmim, úgy eszem-iszom mintha fiatalember lennék.

A meghitt születésnapi köszöntésen Kürti Béla felelevenítette az elmúlt évtizedek sikereit sporttársaival. Az ünnepségről természetesen a finom házi sütemények és a pezsgő sem hiányozhatott.