Tájképekből nyílt kiállítás a kórházban

1235

Göldner Tibor tájképeiből nyílt kiállítás a Toldy Ferenc Kórházban. A festőművész alkotásain előszeretettel örökíti meg a Dunát és a magyar tájak szépségének változó arculatát. A tárlat március 23-ig tekinthető meg a kórház könyvtárában.

Hangulatos vízparti képek, színek, fák, házak – Göldner Tibor festőművész alkotásait láthatja az érdeklődő közönség a Toldy Ferenc Kórházban. A tárlatot az Artem Galéria munkatársai rendezték.

A festőművész számos európai országban folytatta tanulmányait. 1948 óta hazai és külföldi galériákban is láthatták alkotásait. Végül Baján telepedett le, ott él és alkot. A tárlatot Ujházi György nyitotta meg.

UJHÁZI GYÖRGY, tulajdonos, Artem Galéria: ,,Egy biztos, hogy mondják, hogy a művészet az olyan, mint a bor meg a nő. Van, akinek van kedvenc bora, művésze, kedvenc művészeti stílusa és nyilván a hölgyek sem minden férfinak tetszenek, mindenkinek más a megfelelő és ez a jó, hogy az ízlések kicsit különböznek.”

Göldner Tibor festményei a valóság kifejező átírásai. Tájfestészetében előszeretettel örökíti meg a Dunát és a Duna menti magyar tájak szépségének változó arculatát – hangzott el a megnyitón.

UJHÁZI GYÖRGY, tulajdonos, Artem Galéria: ,,Lényeg az, hogy ez a művészet, ami itt látható a falon egy realisztikus és azt hiszem mindenki számára egy nagyon elfogadható és egy kiforrott művésznek az alkotásai.”

A kiállítás március 23-ig tekinthető meg a kórház könyvtárában.