Testi sértés Abonyba

818

Hat hónap börtönbüntetésre ítélte a Ceglédi Járásbíróság azt a férfit, aki élettársát bántalmazta Abonyban. A büntetés végrehajtását két évre felfüggesztette a bíróság, de pártfogói felügyeletet is elrendelt a férfi mellé.

A korábban már személy elleni erőszakos bűncselekmény miatt elítélt gyanúsított az élettársával egy közeli kocsmát látogatott meg. Az élettárs névnapját ünnepelték

DR. GÖBLYÖS PÉTER vezető ügyész Ceglédi Járási Ügyészség: „ A kocsmában olyan viselkedést tanúsított a gyanúsítottunk, hogy az az élettársa szóvá tette, majd hazatérve is folytatták a veszekedést és a gyanúsított ezt a vitát, több pofonnal zárta le, aminek következtében a sértett nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Azonban mind a bántalmazott testtájék, mind a bántalmazás intenzitására figyelemmel felmerülhetett volna nyolc napon túl gyógyuló sérülés bekövetkezése is.”

A férfit rendőri intézkedés után előállították, őrizetbe vették.

DR. GÖBLYÖS PÉTER vezető ügyész Ceglédi Járási Ügyészség: „Általában ezekben az ügyekben első bűneset elkövetésében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása jellemző, főleg azért, mert általában ezek indulati cselekmények és a büntetés célja az általános és a speciális prevencióban egyértelműen az, hogy a társadalom felé jelezzük, hogy ez nem kívánatos cselekmény és az elkövető is érezze azt, hogy a jövőben ilyen cselekmény ne kövessen el, nem feltétlenül cél egy ilyen első elkövetés esetén a végrehajtandó szabadságvesztés kiszabása.”

Az ítélet végül 6 hónap börtönbüntetés lett, amelyet 2 évre felfüggesztettek. Pártfogói felügyeletet is elrendelt a bíróság. Az ítélet jogerős.