Testvérvárosi találkozó

1172

Baráti futballmérkőzésre érkeztek székelyudvarhelyi vendégek a hétvégén Ceglédre. A kapcsolat néhány éve még a Kossuth kupán alakult ki, mostanra azonban a hivatalos kapcsolatból barátság lett. És évről évre visszatérő barátságos futballmérkőzés.

Cegléd hivatalos testvérvárosa Székelyudvarhely. A hivatalos kapcsolat mellett azonban párhuzamosan barátságok szövődtek és rendszeressé váltak a találkozások.

DR. NAGY LAJOS aljegyző: „Én azt gondolom, hogy a formalitását már régen levetkezte ez a dolog. Talán a kezdetekben, amikor még valóban testvérvárosi keretek között találkoztunk, akkor el lehetett mondani, hogy valóban formális volt. De mostanra már olyan szoros barátságok szövődtek ezen kapcsolatok révén, hogy most már bátran mondhatjuk, hogy elsősorban családi, baráti kapcsolatokról beszélhetünk.”

Egy Kossuth kupán találkoztak először Tikos Lászlóval, aki azóta egy Székelyudvarhely melletti település polgármestere lett. De ez semmin nem változtatott. Ám nem csak ő állandó vendég. Geréb Levente is, aki úgy fogalmazott: mindig csatlakoznak új emberek a csapathoz, de van egy állandó „mag”, akik folyamatosan tartják a kapcsolatot. És hogy miért Cegléd lett ez a kedves hely?

GERÉB LEVENTE: „Itt találtuk meg úgymond a mi profilunkat, azokat az embereket, akikkel a foci után is jól érezzük magunkat, különféle programot találunk ki. Mi otthon nekik, ők itt nekünk. Szerintem egy húron pendülünk – ez a legjobb kifejezés most.”

A találkozók megszervezése egyébként mindig kihívás mind a két fél számára. Amolyan baráti rivalizálás alakult ki, hogy ki milyen újdonságokat talál ki, milyen programokat szervez a vendégeknek.