Több milliós fejlesztések az egyik nagykőrösi iskolában

1036

Több, mint 10 millió forintos fejlesztési támogatást kapott a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola. A tornaterembe egy modern hőlégbefúvó rendszert szereltek be, amely jelentősen csökkenti majd az energiaköltségeket. Továbbá az intézmény 30 új számítógépet is kapott, így létrejöhetett egy önálló informatikai terem is.

Örömteli nap volt a mai a Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola diákjainak és pedagógusainak. Hiszen két nagyköltségű, régóta várt fejlesztés jöhetett létre a Ceglédi Tankerület támogatásával az intézményben – mondta az igazgató, Deák Gábor. Az egyik ilyen korszerűsítés a hőlégbefúvó rendszer, melyet a tornacsarnokba szerelt fel a ceglédi kivitelező. Ez azért is nagy dolog, hiszen itt nem csak testnevelés órákat tartanak, sok városi és egyéb rendezvénynek is otthont ad a helyiség.

DEÁK GÁBOR, igazgató, Nagykőrösi Kossuth Lajos Általános Iskola: ,,Hétvégenként vacsorák, nagy rendezvények is vannak és folyamatosan fogyasztja az energiát. Eddig az egész épületet kellett fűtenünk ahhoz, hogy a tornacsarnokban is jó idő legyen. Ezzel a beruházással, gyakorlatilag az épület nagy részét le lehet zárni és a rendezvényen csak azt fogjuk fűteni, amire éppen szükség van. Ettől várunk nagyon komoly megtakarítást a következő fűtési szezonban.”

De nem csak hőlégbefúvót kapott az iskola, hanem 30 új számítógépet is. Így létrejöhetett egy önálló informatikai terem, melyet ma adtak át a gyerekeknek. A nemzeti színű szalagot a Földi László országgyűlési képviselő és a Ceglédi Tankerület igazgatója, Fodor Gábor vágta át. Az ünnepélyes teremavatón Földi László is örömét fejezte ki a beruházásokkal kapcsolatban.

FÖLDI LÁSZLÓ, országgyűlési képviselő: ,,Fontosnak tartom és a parlament, a kormány azon van, hogy minél több olyan eszközt tudjunk a ma felnövő diákok kezébe adni, amellyel sokkal jobban boldogulnak, mint egy sima tankönyvvel, ezt fontosnak tartom.”

Az új gépeket azonnal birtokba vehették a diákok. A gyerekek lokális számítógépes hálózaton vagy akár az interneten keresztül érik el a tananyagot, számítógép segítségével tanulnak és ezzel gyakorolják a megszerzett ismereteket. A fejlesztések nem jöhettek volna létre a Ceglédi Tankerület támogatása nélkül. Az igazgató, Fodor Gábor beszélt arról, mi tette lehetővé a beruházások megvalósulását.

FODOR GÁBOR, igazgató, Ceglédi Tankerület: ,,Amikor megtörtént az intézmények költségvetésének a tervezése a pontos és valós igények alapján és ezt a pénzt a kormányzat meg is adta. A második fontos lépés, hogy augusztusban mindenki kapott egy levelet, amelyben megtudtuk, hogy mi az adott keretünk a Ceglédi Tankerületben.”

Innentől kezdve pedig elkezdődhettek a fejlesztési beruházások – folytatta. Intézményenként 5-10 millió forint közötti korszerűsítésekre nyílt lehetőség, összesen mintegy 490 millió forint értékben.