Több mint 6 milliárd forintos fejlesztés

633

Több mint 6 milliárd forintos beruházást avathatott ma az Ecseri Kft. Az Ipartelepi úton létesített 20 ezer négyzetméteres üzemcsarnokkal és a hozzá tartozó irodákkal, szociális helyiséggel a foglalkoztatottak létszáma is több száz fővel bővülhet. A cég a csarnok megépítéséhez egyedi kormánydöntés alapján állami támogatást is kapott.

Mindig öröm új beruházást avatni, ám most fokozza az örömöt, hogy egy olyan családi vállalkozásról van szó, amelyeknek tucatjait, százait és távlatokat tekintve ezreit kívánják felépíteni Magyarországon, hiszen ez az a vállalkozói kör, réteg, amely a német ipart is olyan erőssé tette, amilyenné vált – fogalmazott Magyar Levente államtitkár.

MAGYAR LEVENTE gazdaságdiplomáciáért felelős államtitkár, Külgazdasági és Külügyminisztérium: „Az amit, Önök véghez vittek itt Cegléden, az egész országra vonatkozóan például és mintául szolgálhat minden családi vállalkozás számára. Jelenleg az Ecseri Kft mintegy félezer főt alkalmaz és hogyha szolnoki üzemet is hozzávesszük, akkor ez valahol 600 főnél áll meg. Több mint félezer embernek ad munkát és kenyeret nap mint nap ez a cég.”

De az ország egészére is büszkék lehetünk, hiszen hazánkban nagyjából kétszer akkora a gazdasági fejlődés, mint amekkora az unió átlaga. És sok más eredmény mellett: 700 ezerrel több embernek van munkája, kenyérkereseti lehetősége, mint 2010-ben – hangsúlyozta az államtitkár. A beruházáshoz gratulált a térség országgyűlési képviselője is.

FÖLDI LÁSZLÓ országgyűlési képviselő: „Meggyőződésem, hogy a magyar adófizetők pénze jó helyen van és jó helyre került akkor, amikor a kormány kiemelt döntésként támogatta az Ecseri Kft ezen beruházását. Azt gondolom, többször elmenve itt az építkezés során, hogy ennek a csarnoknak a megépítése óriási előrelépés a cég életében.”

A cég sikere egyik ékes példája és húzóereje is Cegléd város megújulásának,  fejlődésének – erről már a polgármester, Takáts László beszélt. Az Ecseri Kft magyar tulajdonú kkv vagyis kis és közép vállalkozás – nekünk ceglédieknek az Ecseri Kft ennél sokkal több – mondta polgármester.

TAKÁTS LÁSZLÓ polgármester: „Ők nem egy multinacionális cég képviselői valahonnan a világból idekerülve. Ők közülünk valók. Ceglédiek. Az évek során természetesen bővülő, de mindig innovatív és vállalkozó szellemű családot nem kell bemutatni senkinek a városban. Ez az egyik legörömtelibb tény számomra a mai ünnepélyes pillanatban.”

A csarnok nem csak hogy elkészült, de már termel is.

TARJÁNI ISTVÁN projektvezető: „A gyártás jelentős része áttelepítésre került, az üzem működik. Természetesen a korábbi telephelyen is végzünk jelenleg is gyártási tevékenységet. Számos személyautó világmárka alkatrészei származnak a ceglédi gyárból.”

A korábbi telephelyen korlátozott a termelési kapacitás. Így a beruházás során nyomásos alumínium öntéshez és az öntvények megmunkálásához alakították ki a 20.000 nm alapterületű új üzemcsarnokot. A gyártócsarnokhoz pedig 2.000 nm-en szociális részt és irodákat alakítottak ki.