Többpróba ob a serdülő atlétáknál

616

A hétvégén rendezték meg a serdülő ötpróba fedettpályás országos bajnokságot Budapesten, a BOK csarnokban. Míg a 13 éves újoncoknál még csak 4 próba van, addig a 14–15 éves serdülőknek már 5 próba, ami a 60 m gátfutásból, magasugrásból, súlylökésből, távolugrásból és 600 m-es síkfutásból áll. A CVSE atlétacsapatát hárman képviselték a többpróba versenyen, Keszthelyi Luca, Juhász Anna és Gál Fanni.

Versenyzőinknek nagyon nehéz dolguk volt, hiszen mindhárman még csak 14 évesek és az idősebb, 15 éves ellenfelekkel kellett felvenniük a versenyt, de ennek ellenére szépen helytálltak. Mivel az idősebb versenyzőkkel szemben kevés esélyük volt a győzelemre, ezért a célkitűzés az egyéni legjobb eredmények megdöntése volt, ami mindhárom versenyzőnek sikerült is. Keszthelyi Luca egyéni csúcsot futott 60 m gáton és 600 m-en, valamint új egyéni csúcsot ugrott távolugrásban is, de sajnos még ez a szép teljesítmény is kevés volt a dobogóra jutáshoz. Luca a 4. szám végén még a 3. helyen állt a versenyben, de az utolsó versenyszám, a 600 m-es futás után lecsúszott a dobogóról és az 5. helyen végzett. Juhász Anna magasugrásban és súlylökésben, míg  Gál Fanni távolugrásban javította meg egyéni csúcsát és szép versenyzéssel a közel 50 fős mezőny második felében végeztek.

A hétvégén Keszthelyi Luca a Budapest válogatottal Dortmundba utazik a hagyományos nemzetközi gyermekatlétikai versenyre, ahol magasugrásban áll rajthoz. Luca formája és teljesítménye alapján újból bizakodhatunk, hogy a kétnapos versenyen nem talál majd legyőzőre.